Fjärde graviditeten

Gravidvecka 6 – bebis nr 3, vår ”korv”

Bebisen
Embryot är mellan 2 och 4 millimeter långt, mätt från rumpa till huvud. Det har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar. Snart kommer armarnas skelett att växa fram och nästa vecka börjar benen utvecklas. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Ett anlag till hjärnan börjar växa fram. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtat ticka. Hjärtat är inte större än ett vallmofrö!

Du
Du kan ha gått upp eller ner i vikt, beroende på om du har kräkts eller ej. Dina kläder känns för små, brösten känns svullna, du har halsbränna, du känner av trötthet och du kan få förstoppning. De körtlar som ska producera mjölk stimuleras av hormoner som gör att brösten förändras och blir större.

Så här känner jag
Jag mår fortfarande helt okej, inte så mycket symptom mer än att jag är törstig, har molvärk, lite huvudvärk och yrsel då och då. Jag hade nog önskat mig lite mer symptom för jag är väldigt orolig hela tiden, speciellt när det inte riktigt känns att jag är gravid.

Så här känner Victor
Jag känner ingenting annat än omåttlig glädje, lycka och förväntan inför detta fantastiska kapitel i vårt liv, som jag (och inte minst vi båda!) drömt om och väntat på så länge. Samtidigt så är vi försiktigt optimistiska med tanke på att det fortfarande är väldigt tidigt i graviditeten och finns en viss risk för komplikationer, så vi tar varje dag som den kommer.

20150908-235050-85850729.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.