Barnmorskebesök vecka 41 (BF+4) + hinnsvepning

Idag har jag varit hos barnmorskan och gjort en hinnsvepning för att försöka få igång den här förlossningen. Bebis verkar ju trivas ganska så bra därinne, supermysig! Men jag vill helst slippa bli igångsatt nästa vecka så nu hoppas jag att bebisen tittar ut under helgen.

Hjärtljuden idag var bra och symfusmåttet var samma som förra veckan, dvs 36 cm. BM sa att det var helt normalt så här på slutet och eftersom bebis ändå kommer vara född nästa vecka så är det inget som behöver följas upp 🙂

Det visade sig att min kropp är väldigt redo för att föda. Livmodertappen var mjuk och jag var redan öppen 2 cm. Wiiie! Det betyder att alla mina förvärkar och kanske färdknäppen igår har gjort susen 🙂 Min barnmorska gjorde en rejäl hinnsvepning och vispade runt ordentligt därinne. När hon var klar spände hon ut med fingrarna för att töja lite i livmodertappen.

Jag känner mig lite mörbultad så här efteråt och jag tycker redan att värkarna är något kraftigare. Vi får se vad som händer, men jag tror ju stenhårt på förlossning inatt! SÅÅÅÅÅÅ SPÄNNANDE! Isadora föddes på BF+7 dagen efter en hinnsvepning 🙂

Om det mot förmodan inte funkar så har jag en ny hinnsvepning på måndag och annars blir det förmodligen igångsättning på tisdag eller onsdag 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. S

  Håller tummarna. Har som sagt gjort ett helt gäng hinnsvepningar med min senaste. De två tidigare har jag fött direkt efter hinnsvepning men med trean fick jag 6 stycken på två veckor ? hinnsvepning 1 var jag öppen 1 cm och mjuk tapp. Nr 2-4 var jag 2 cm öppen och mjuk förkortad tapp. Nr 5-6 var jag 3 cm öppen och 1,5 cm kvar på mjuk tapp ? men håller tummarna för att din kropp vill köra igång och det snart blir bebis ?

  Svara
 2. Lotta

  Önskar dig all lycka till. Har blivit igång satt vid 3 av mina 5 förlossningar. Aldrig svept hinnorna på grund av den ökade infektionsrisken. (Det var i alla fall vad man sa för några år sedan). Så här i värmen och under rötmånaden skulle jag bara extra försiktig, barnmorskan har ju trots allt varit inne i slidan och vidrört tappen. Förlåt mitt inlägg men bara måste be dig vara försiktig. Kram

  Svara
  • S

   Aldrig hört att det skulle vara ökad infektionsrisk. Det är om vattnet gått som man ska vara extra försiktig men det har ju inte Emmas vatten gjort ? frågade min syrra om det fanns någon fara med hinnsvepning då hon är förlossningsläkare men det fanns ingen ökad risk. Bebis ska ju dessutom snart ut ändå och de har ju handskar.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här