Fjärde graviditeten

Varför är magen större på kvällen när man är gravid?

Detta med magens storlek när man är gravid tycker jag är ett väldigt intressant fenomen! När jag vaknar på morgonen är min mage alltid mycket mindre och ofta mjukare, om jag inte får en sammandragning, för då kan man med ögat se hur den reser sig som en kulle – haha! Det brukar gå över när jag har varit och kissat. På kvällen däremot, då är min mage alltid stor och utspänd. Jag vet att det är gemensamt för dom flesta gravida, även i dom tidigare faserna så jag var tvungen att ta reda på varför 🙂

Varför är magen större på kvällen när man är gravid?
Orsaken till att magen blir större på kvällen är egentligen densamma som för många icke-gravida. Det beror på att magen under dagen samlar på sig livsmedel som tillslut stör tarmen och då blir tarmarna svullna. När man är gravid rör sig tarmarna dessutom långsammare för att skydda livmodern/bebisen. Det brukar märkas, framför allt i början av graviditeten då många får trög mage. Det är vanligt att man som gravid känner sig ”full” i magen framåt eftermiddagen/kvällen. Ibland kan man som gravid bli känsligare mot t.ex. laktos eller gluten och då kan det hjälpa att utesluta det. Källa

Så här känner jag
Det där med att känna sig full i magen kan jag skriva under på. Jag tycker oftast att det känns som att jag ska spricka från kl 14.00 på dagarna. Jag kan riktigt känna hur det drar i huden! Jag känner mig proppmätt, tills jag plötsligt blir svinhungrig från ingenstans. Ibland kan jag nästan bli lite överraskad över hur stor magen blir om kvällen. Det ser så lustigt ut!

Har ni också enorma kvällsmagar?

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.