Brieost som man får äta som gravid

Det finns en grej som jag verkligen saknar ihjäl mig efter varje gång jag är gravid och det är mögelost. Det är det bästa jag vet, bättre än allt godis i världen! Jag har försökt att inte tänka så mycket på det för ju mer man tänker på det man saknar, ju jobbigare blir det, men nu går det inte längre… Jag tänker OFTA på mögelost och pratar om att Victor ska köpa det till BB-väskan. Jag kan riktigt känna smaken av mögelost i munnen när jag pratar om det eller tänker på det. Men den som väntar på något gott… som man brukar säga 🙂

Igår fick jag syn på Présidents nya mjukostar med smak av brie och chévre på Facebook och var såklart tvungen att kolla upp det. Man får ju inte äta varken brie- eller mögelostar när man är preggo ÄVEN om dom är pastöriserade. Många tror att det är lugnt om dom bara är pastöriserade, men det stämmer inte. Brieostar som är gjorda på pastöriseras mjölk har fortfarande en natur som gör att listeria gärna växer vilket är farligt för bebis.

Så här står det på Livsmedelsverkets hemsida om råd till gravida:

Présidents nya mjukostar är däremot helt okej att äta när man är gravid så nu undrar jag om ni har testat dom? Är dom goda? Dövar dom suget åtminstone lite? Berätta!

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

  • Emma

   Man kan få Listeria som är farligt för fostret. Jag minns inte exakt på vilket sätt men tror att det handlar om missfall och så. Du har tur ? Man kan ju ha otur också ?

   Svara
 1. Nina

  Också det jag saknat som gravid. Nu med sista fick mannen springa och köpa ostar och kallskuret när vi var på BB.
  Babybel (heter de så?) åt jag mycket när jag var gravid med mellangrabben.

  Svara
  • Emma

   Haha! Jag tog faktiskt med mögelostar till BB sist ? kommer göra det denna gången också även om jag hoppas allra mest på tidig hemgång ? Ja, babybel heter dom! Dom åt jag mycket när vi var på all inclusive i Turkiet och inte gillade maten. Haha! ?

   Svara
 2. Mona

  Förlåt, men det framkommer inte i din text varför de nya ostarna är ok att äta. Kan du förtydliga det?

  Svara
 3. Erika

  Blev så glad när jag hittade detta inlägg om osten!! Men var har du hittat info om tillverkningen på bris på burk? 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här