Fjärde graviditeten

Brieost som man får äta som gravid

Det finns en grej som jag verkligen saknar ihjäl mig efter varje gång jag är gravid och det är mögelost. Det är det bästa jag vet, bättre än allt godis i världen! Jag har försökt att inte tänka så mycket på det för ju mer man tänker på det man saknar, ju jobbigare blir det, men nu går det inte längre… Jag tänker OFTA på mögelost och pratar om att Victor ska köpa det till BB-väskan. Jag kan riktigt känna smaken av mögelost i munnen när jag pratar om det eller tänker på det. Men den som väntar på något gott… som man brukar säga 🙂

Igår fick jag syn på Présidents nya mjukostar med smak av brie och chévre på Facebook och var såklart tvungen att kolla upp det. Man får ju inte äta varken brie- eller mögelostar när man är preggo ÄVEN om dom är pastöriserade. Många tror att det är lugnt om dom bara är pastöriserade, men det stämmer inte. Brieostar som är gjorda på pastöriseras mjölk har fortfarande en natur som gör att listeria gärna växer vilket är farligt för bebis.

Så här står det på Livsmedelsverkets hemsida om råd till gravida:

Présidents nya mjukostar är däremot helt okej att äta när man är gravid så nu undrar jag om ni har testat dom? Är dom goda? Dövar dom suget åtminstone lite? Berätta!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.