Okategoriserade

Vad kostar bebisen första året?

Jag får jämt höra att bebis inte kostar så mycket första året, men i den här artikeln räknar m ut att bebis kostar 80 000 kr under sitt första år!! Men när man läser lite närmare så förstår man att dom till med räknar ”kostnader” som att föräldrarna tappar inkomst och behöver större bostad…

Innan jag vågade sluta med mina p-piller för att bli gravid gjorde jag en jättenogrann budget för att kolla om vi skulle ha råd eftersom min kille inte jobbar. Eller nu jobbar han lite, men bara deltid och när han inte jobbar går han i skolan. Men jag har ju förståss inte räknat med att bebisen skulle kosta 6700 kr i månaden som det skulle bli om den kostar 80 000 kr första året!! Vad är det för nån lyxbebis liksom?

Jaja, vad jag har kommit fram till iaf är att dom flesta säger att deras barn kostar cirka 1000 kr i månaden för tillbehör som mat, kläder, blöjor etc. Och jag vill ju alltid ha marginal, så då räknar jag med 2000 kr i månaden 🙂

Ni som har barn, vad kostar/kostade era barn i månaden under första året? Ni andra som är gravida, vad räknar ni med att bebis ska kosta i månaden?

4 Comments

  • Josephine

    Men räknar dom inte med alla grejer man måste köpa till bebis innan den kommer oxå? Som säng, skötbord, vagn osv? + extra dyr hyra om man skaffar större lägenhet osv. Men själva ”driftkostnaden” kan ju inte vara på mer än 1000 eller 2000 tycker man.

  • Emma

    Haha!!! Ja västa lyxbebisen! När jag läste artikeln så förstod jag precis som ni säger att det är alla omkostnader runt omkring också. Men det väljer man ju lite. Man kanske redan har en stor bostad, då kostar ju bebisen absolut inte 80 000 kr extra! och den kostnaden beror ju på vilken stad man bor i också!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.