Vad jobbar jag med?

Idag blev en lång arbetsdag, klockan var närmare sex när jag slutade jobbet. Det är en viktig vecka på jobbet denna veckan för snart är det gate-öppning. Det innebär att ett av dom projekten jag jobbar i kommer gå igenom gaten (=”porten” på svenska) till nästa projektfas om projektet har uppnått rätt mognadsgrad, så detta håller jag på och förbereder. Googla på ”Gate Project Management” om ni vill veta mer om den här typen av projektstyrning.

Nu har jag jobbat på mitt nya jobb i en månad så nu känner jag mig redo att förklara vad det är jag gör på jobbet 🙂

Vad jobbar jag med?

Jag jobbar som Project Assurance Manager (PAM) även kallat Vice Chief Project Manager. Min roll innebär att jag arbetar tätt intill Chief Project Manager (CPM) som är den person som leder hela projektet på den högsta nivån. Under CPM finns projektledare från alla viktiga funktioner som projektet behöver t.ex. produktutveckling, inköp, eftermarknad, kvalitet etc. Det jag gör som PAM är att jag arbetar i stora projekt där CPM behöver stöd. Det är jag som säkrar upp projektet, jag har hand om riskhantering, ansvarar för tidplaner och håller koll på att alla delar i projektet utförs. Jag gör en del av det jobbet som en CPM i vanliga fall gör, men i stora projekt räcker inte en CPM utan då behövs även en PAM. Jag tycker mitt jobb är skitkul! Det är helt klart det roligaste uppdraget jag har haft under hela min ingenjörskarriär och jag skulle faktiskt vilja påstå att det knappt känns att jag jobbar när jag är på jobbet. Jag är verkligen supernöjd med det här uppdraget!

Förresten, spana in min nya kaffekopp (annonslänk) som jag köpte igår! Jag kände att nu när jag har nytt jobb så förtjänar jag en ny kaffekopp att ha på jobbet. Haha! Skämt åsido så berodde det faktiskt på tre saker 1) Jag vill spara på miljön så därför vill jag inte dricka ur engångsmuggar 2) Jag vill helst ha en kopp med lock på så jag slipper spilla när jag går mellan olika möten. 3) Jag ville få plats med två koppar kaffe istället för 1,5 kopp som det fick plats i engångsmuggarna. Denna koppen är perfekt! Snygg, smart, rymlig och fantastisk god att dricka ur 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här