Vad händer med SGI efter barnet blivit 2 år?

Just när man tror att man har förstått allt vad det gäller föräldrapenningen så dyker det upp nåt nytt. Det som dök upp nu var frågan om vad som händer med SGI efter barnet blivit 2 år. Vid 2 år är det någon slags brytpunkt där FK räknar om föräldrapenningen och jag hade uppfattat det som att den inte längre går att skydda. Men där hade jag fel! Tjooohoo, vad glad jag blev att få höra det för det innebär ju att jag skulle kunna vara hemma ännu längre utan att förlora min SGI!!!

Ber om ursäkt för mina stavfel i printsen – skäms! Haha!

Min tolkning av deras svar är att SGI är skyddad så länge som man tar ut föräldrapenning och samtidigt jobbar eller om man bara tar ut föräldrapenning. Men så fort man börjar jobba heltid och inte längre tar ut föräldrapenning, då räknas SGI om nästa gång som man vill ta ut föräldrapenning. Tolkar ni likadant?

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här