Testat att bara låta henne sova en gång per dag

Igår provade jag att bara låta Isadora sova en gång. Planen var att hon skulle äta lunch 11.00 och sen sova 11.30-13.30 men hon var helt utmattad 10.30 och vägrade äta så det blev lunch efteråt istället. Det gick bra 🙂 Hon höll sig vaken hela eftermiddagen trots att vi åkte bil från 14.15-14.45, storhandlade i 1 timme och sen åkte bilen hem igen cirka 15 minuter. När vi skulle lägga henne för natten så somnade hon av sig själv precis som hon gör på dagtid och sen vaknade hon inte förrän kl 8! Sovmorgon!


Jag är så glad! Det känns så himla bra när allt bara blir rätt! Isadora har varit som en klocka nästan hela tiden. Den enda perioden som vi har haft det svårt var när hon var mellan 6-10 månader. Det var då som vi flyttade till huset, Isadora gick igenom separationsfasen och lärde sig att stå upp i sängen. Det var en jobbig tid, men sen körde jag med stenhård attityd och lät henne inte komma upp mer även om det tog två timmar att lägga henne. Tillsluuuut så fattade hon och nu sover hon bra igen 🙂

Det var helt annat med Lucas när han var bebis. Jag hittade aldrig något riktigt mönster för hans sömn och jag undrar om jag hade lyckats bättre om jag fick göra om allt igen. Ibland tänker jag att som tvåbarnsmamma med ett barn som sover bra så hade jag lyckats bättre eftersom jag nu är en erfarenhet rikare och kanske hade kunnat lära Lucas att sova bättre, men så tänker jag på hur allt var då… Vi åkte ju till Brasilien när Lucas var 9 månader (alltså den tiden som Isadora sov dåligt) och där var det så varmt (nästan 40 grader) så till och med jag tog en siesta mitt på dagen trots att dom inte har siesta i Brasilien haha! Förutom det så protesterade ju ALLA i Jairs familj högljutt varje gång som jag försökte lägga Lucas innan midnatt… Jag vet i sjutton om jag hade kunnat få mer rutin på Lucas sömn om jag hade fått göra om allt idag, men en sak vet jag och det är att jag hade provat 🙂 Jag är i alla fall väldigt tacksam att andra barnet har en så tydlig rutin, det hade varit svårt om hon var en nattuggla när Lucas vaknar 7-8 varje morgon 🙂

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

  1. Petra Mary-Anne

    Härligt! Våra ettåringar somnar också halv 11 på förmiddagen och sover en knapp timme, sedan är de vakna till 18 då de somnar och sover till kl. 06 på morgonen. Det fungerar jättebra. 🙂 När man har två små så måste man försöka sänka den och verkligen hitta och laborera med sömntimmarna för att få någon sömn själva. Varje gång man känner att man går in i en ny fas och behöver hitta nya rutiner så går planeringsdelen av hjärnan på högvarv och jag ger mig aldrig förrän jag hittat rätt. Skam den som ger sig eller inte försöker 😉 Bra jobbat!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här