Tester

Utvärdering av egna våtservetter med kokosolja

Nu har jag kört på egna våtservetter i 3 veckor och tänkte att jag skulle berätta lite hur det går och vad jag tycker. Det är egentligen fasligt enkelt att göra egna våtservetter och man behöver inte alls sitta och vika dom så att dom poppar upp efter varandra, men jag gillar när dom gör det så vi sitter en kväll i veckan och viker våtservetter framför nån serie på TV 🙂 Svårare än så behöver det inte vara! När papperslapparna är vikta så häller jag bara på mitt uppkokta vatten med kokosolja på våtservetterna och sen är allt klart 🙂 Läs mer om hur man gör och viker HÄR!

Men jag har också provat att göra en snabbvariant som garanterat är lätt som en plätt! Ni vet, när man ska iväg och man upptäcker att våtservetterna i skötväskan är slut, då hinner man inte vika eller stå och vänta på att vattnet ska koka upp. Då tog ett gäng tvättlappar och klippte av på mitten. Sen tog jag fram en lite större skål och fyllde med vatten och två rejäla skedar med kokosolja och in i micron i 2 min. När det var klart så tog jag min bunt med tvättlappar och doppade i vattnet och sen tog jag hela bunten och la den i en IKEA zipperbag. Våtservetterna blev ganska mycket våta så då tryckte jag bara lite på bunten som låg i påsen och sen hällde jag ut överskottsvattnet 🙂 Busenkelt! Detta behöver alltså inte ta mer än 2 min om man har alla grejer framme 🙂

Vad tycker jag om egna våtservetter jämfört med köpta?

Jag tycker dom egna är mycket bättre och inte bara för att dom faktiskt ÄR bättre. Jag tycker om dom mer för att jag kan justera hur oljiga jag vill ha dom. Jag tycker om när det är ganska mycket olja så att det blir lätt att torka bort bajset och man slipper gnugga på bebis lilla ömtåliga rumpa. Köpta våtservetter kan vara lite oljiga ibland, men många gånger lägger jag på en klick babyolja även på köpta våtservetter särskilt om dom börjar bli uttorkade. Förutom att egna våtservetter är bäst 😉 så luktar dom fantastiskt gott också 🙂 Mina luktar kokostoppar som just kommit ut från ugnen! 🙂

Hur länge håller egna våtservetter i den här värmen?

Yes, detta är min stora fråga! Under hela denna tiden så har jag försökt ta reda på hur länge servetterna håller, men eftersom jag gör åt dom snabbare än vad dom blir gamla så har jag fortfarande inte fått veta hur länge dom håller. Men den här veckan som har gått så har dom i alla fall genomlevt ett ganska hårt test eftersom det har varit otroligt varmt. I fredags gjorde jag nya våtservetter till skötväskan som jag har haft med ut i värmen varje dag i 6 dagar nu. Jag har bytt många bajsblöjor ute och jag har inte haft tillgång till vatten så jag har inte tvättat händerna (eller spritat dom) innan jag har öppnat påsen för att ta ut våtservetter till blöjbytet. Ibland har det blivit våtservetter över och då har jag stoppat tillbaka dom. Så brist på bakterier har det nog inte varit i påsen 😛 Men idag på dag 6, så har det fortfarande inte möglat i påsen. Jag har öppnat min lilla bunt våtservetter och kollat i mitten av den på nära håll så att jag verkligen ska kunna se om det finns något begynnande mögel, men inte ännu. Våtservetterna håller alltså minst 6 dagar trots 30 graders hetta 🙂

Är det svårt att få olja jämt fördelat över våtservetterna?

Nu till frågan som gjorde att jag drog mig länge ifrån att göra egna våtservetter. Ni kanske inte alls går och funderar över detta, men eftersom detta faktiskt hindrade mig från att komma till skott så vill jag förklara detta. När jag var gravid med Isadora så provade jag att använda kokosolja på samma sätt som babyolja när jag torkade Lucas. Det fungerade inte alls, det var supermeckigt och oljan som var i en smältig fast form gled iväg likt en smältande isbit. Jag funderade mycket på hur det skulle bli att ha kokosoljan på våtservetterna. Vad händer om oljan stelnar igen? Om jag gör mycket servetter, blir det ingen olja på servetterna i mitten då? Jag hade en föreställning om att våtservetterna skulle bli fläckiga med kokosolja på bara vissa ställen och att det skulle stelna på sina ställen. Men så är det verkligen inte. Varje servett är lika fuktig och känns lika oljig. Kokosoljan går inte tillbaka i fast form efter att den har blandats med vatten så om man vill ha kokosolja i en flaska vid skötbordet så ska man nog prova att blanda med lite vatten så att den håller sig flytande 🙂

walnut coconut milk - latte di cocco cocco

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.