Test av Babyliss Curl Secret

Jag har i samarbete med Babyliss fått chansen att testa den revolutionerande locktången Curl Secret. Jag tänkte nu dela med mig av mina åsikter om Curl Secret. Givetvis är ALLA åsikter mina, jag vill bara förtydliga det.

Först vill jag bara säga att jag är helt och hållet nybörjare på det här med att styla hår. Jag har försökt ett par gånger att locka mitt hår med plattång och det är helt hopplöst. För länge sen ägde jag en locktång som jag också försökte locka med, men utan några snygga resultat så tillslut gav jag upp. Jag var på väg att köpa en Curl Secret till mig själv i julklapp, men så fick jag ju chansen att samarbeta med Babyliss istället!

lmbloggevent-52

 

Foto: Moments by Louise

Jag tänkte börja med att dela med mig av några enkla tips när man ska använda Curl Secret och jag vill även starkt rekommendera att man läser manualen innan börjar. Jag läser ALLTID manualen när jag ska prova en helt ny sak!

Några viktiga saker att tänka på när man använder Curl Secret är:

  • Håret ska vara noggrant borstat innan man använder Curl Secret Ionic.
  • Tag endast en tunn hårslinga åt gången (inte mer än 3 cm bred!). Ju längre hår, desto tunnare hårslinga (längre hår innebär att mer hår som ska få plats inne i locktången).
  • Håll ALLTID Curl Secret Ionic med den synliga keramiska kolven in mot hårbotten och stäng. Här gör många fel, tyvärr, då de inte läser manualen.
  • Håret bör svalna helt innan man drar fingrarna igenom håret. Lite hårspray är bra för att hålla lockarna på plats.
  • Curl Secret alternerar åt vilket håll den lockar så varannan lock blir åt vänster och varannan åt höger för ge en naturlig look. (Cooolt!!) Locka därför en sida först och sen andra sidan av håret.

Hur fungerar Curl Secret?

Till skillnad från en traditionell locktång eller en plattång, så behöver man inte snurra locktången för att få till lockarna. Här lägger man bara den kammade hårslingan mellan plattorna och klämmer igen. Curl Secret suger själv in håret i spolen och signaler hörs när locken är klar. Jag kommer lägga upp en video för att demonstrera detta i ett annat inlägg 🙂

Curl Secret har två värmelägen, ett för tunnare känsligt hår som är 210°C och ett för normalt/tjockt hår som är 230°C. Det finns också tre tidsinställningar med pip som signalerar när locken är klar, på så sätt kan man påverka hur definierade lockar man vill ha.

Är det svårt?

Nej, inte alls! Den enda tekniken du måste kunna/lära dig, är hur man håller reda på lockar som är färdiga och hår som ska lockas! Och så är det viktigt att du gör rätt, dvs. håller Curl Secret åt rätt håll, inte lägger in för breda hårslingor och kammar håret väl.

Tidsåtgång

Jag har tunt hår men ganska långt hår vilket gör att det går inte lägga in så breda hårslingor för då blir det fullt i Curl Secrets spole och då stannar apparaten så man får börja om. Jag har använt den 3 gånger nu och jag blir snabbare för varje gång. Första två gångerna tog det cirka 1 timme, men tredje gången tog det bara 45 min. En av mina bloggkollegor som har mycket tjockare och längre hår än mig gör sitt hår på 30 min. På Vinter Bloggmiddag fixade jag Lindas hår på 15-20 min 🙂 Jag tror jag skulle kunna öva upp mig så att det går lite snabbare, förhoppningsvis 30 min. Nu står jag ju och kammar och grejar med mitt hår för att få till hårslingorna, när jag blir snabbare med det så går det nog snabbare att locka också 🙂

Kan håret fastna i Curl Secret?

Ja, håret kan fastna om man lägger in en trasslig hårslinga eller för bred hårslinga i apparaten. Jag har upptäckt att för mig fastnar inte håret om jag lägger in för mycket hår, utan det handlar snarare om att jag råkar få med en för bred hårslinga med hår som egentligen inte hörde dit. Då får apparaten inte tag på håret ordentligt och den stannar. Första gången jag lockade med Curl Secret så fastnade håret för att jag var alldeles för ivrig och mitt hår var ganska slitet och trasslade sig lätt. Andra gången var jag nyklippt och då fastnade 3 gånger och då var det för att jag var stressad (Jair stod utanför och ropade “är du färdig snart?!”). Curl Secret stannar alltid när den upptäcker att något är fel, men håret satt fast i spolen så jag fick lirka ut det.

Normalt sett så stannar Curl Secret innan håret hinner fastna i spolen, men det kan alltså fastna också. Jag rekommenderar att man har gott om tid dom första gångerna man ska locka håret så att man hinner lära känna apparaten.

Jag tycker…

… Curl Secret är grym!!! Jag är sååå nöjd och glad att jag också kan locka mitt hår nu!! Mitt hår är naturligt helt rakt och det är väldigt tråkigt att jämt ha rakt hår, nu är det slut med det! Jag tycker det är väldigt enkelt och smidigt att använda Curl Secret och hoppas att jag kan få upp hastigheten med lite övning. Om jag skulle lyckas locka håret på en halvtimme så skulle jag ju kunna göra det till vardags också 🙂 Om det skulle komma en till version av Curl Secret så hade jag önskat mig att den hade lite större spole så att jag kunde ta större hårslingor trots att jag har långt hår. Och helst nån funktion som gör att Curl Secret känner ännu tidigare att den måste stoppa så att håret inte kunde fastna alls. Men annars så känns det som man lär sig ganska snabbt hur man ska göra så att håret inte fastnar.

Resultatet i bilder

Och sist men inte minst! Nu ska ni få se resultatet i bilder 🙂     Jag har inte lyckats ta några bra selfies på mig själv för att visa hur håret ser ut bak och på sidorna, men jag tycker att det syns ganska bra på dom här bilderna som Moments by Louise tog på oss under Vinterbloggmiddag 2016. Visst ser det läckert ut <3

20160114-233018-84618802.jpg

 

Kan tillägga också att dom här lockarna höll sig genom snö! Det snöade nämligen på väg till hotellet så det blev lite vått, men dom var ändå så här fina när jag kom fram!!

Nästa gång jag lockar håret så kommer jag göra en video och lägga upp här på bloggen! Håll utkik!!!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här