Träning är INTE samma sak som vikthets

Jag har förstått att träning är ett extremt känsligt ämne för många mammor och jag förstår att vissa vinklingar på inlägg och bilder kan vara provocerande även om jag själv inte tycker det. Det var därför jag valde att ”triggermarkera” mitt sista inlägg om träning. Jag vill inte att någon annan ska få några dåliga känslor kring mina inlägg samtidigt som jag känner att jag behöver få mitt eget utrymme i min egen blogg. Men nu tycker jag verkligen att en del har tagit sin vikthetsdemonstration för långt är det är faktiskt inte okej!

I helgen fick jag en kommentar som ledde till en diskussion om att jag får andra att må dåligt genom vikthets i mina VLOGGAR! Jag har inte sagt ett endaste ord om vikt eller utseende i någon av mina vloggar, det enda jag har gjort är att ta med mina följare på min vardag där träning och promenader ingår vissa dagar. Jag har inte sagt ett pip om kost, vikt eller träning, jag har bara låtit er följa med när jag promenerar/tränar. Det är INTE vikthets!

Ibland undrar jag var samhället är på väg om man kan skrika ”vikthets” så fort någon tränar på sociala medier?! Alltså? Är folk så RÄDDA för att röra på sig? Fattar inte folk att det är bra med träning? Människokroppen behöver röra på sig för att må bra! Om man ska hårdra det hela så är det ju faktiskt fetma som är det största hälsohotet mot oss människor, inte att vi är för vältränade..! Och alla mammapoliser som är så rädda för träning, varför attackerar ni inte Livsmedelsverket istället? Dom säger ju att man bör gå ner till ”ursprungsvikt inom 1 år” efter att man fött och att det är ”VIKTIGT att försöka gå ner till normalvikt” om man är överviktig, ”SÄRSKILT om man vill ha fler barn” eftersom risken för komplikationer ökar när man är överviktig.

Nu har jag fått ett meddelande från en tjej att hon skulle avfölja mig för att jag tränar i mina vloggar. Det är hennes val, men jag tycker såklart att det är tråkigt. Jag kommer inte sluta träna eller att inspirera andra att göra det. Jag får ofta positiv feedback från mina följare för att jag delar med mig och jag tar såklart åt mig av konstruktiv feedback vad det gäller inlägg som skulle kunna uppfattas som vikthets även om jag själv inte tycker det.

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Kristina

  Vad trist det låter att folk inte kan acceptera att vissa vill träna för att må bra. Jag undrar om de personerna skulle skriva så till ex Anna Haag. För min egen del blir jag ingen trevlig person om jag inte får röra på mig, har alltid haft överskotts energi.
  Jag följer just din blogg för den känns så naturlig inte konstlad för att passa läsaren.

  Svara
  • Emma

   Tack snälla Kristina! Vad glad jag blir för din kommentar, det är precis så jag vill att min blogg ska vara, naturlig och reflektera mig och inte mina läsare. Tack ❤️

   Svara
 2. E

  ”Alltså? Är folk så RÄDDA för att röra på sig? Fattar inte folk att det är bra med träning?” – att dumförklara sina läsare gör inte saken bättre..

  Svara
  • Emma

   Sorry! Jag syftade inte nödvändigtvis på mina läsare just utan mer på folk överlag eftersom det verkar blivit okej att skrika vikthets för minsta lilla men inte att uppmuntra till ett aktivt liv. För mig känns det som att samhället har blivit snedvridet.

   Svara
 3. Linn

  Så elakt att kritisera någon för att den lever hälsosamt. De som kritiserar dig kanske inte gör det och påminns om det och det kan förstås kännas jobbigt för dem men jag tycker inte att det ger dem rätten att ge dig dåligt samvete. Starkt av dig att redan ha kommit igång och prioriterar dig själv och din hälsa några timmar i veckan! Jag som själv har tre små barn blir bara motiverad.

  Svara
 4. Rebecka H

  Jag har fött två barn och jag har också tyckt att det var viktigt att gå ner till ungefärlig ursprungsvikt inom 1 år. Sedan har vissa lättare och andra svårare att lyckas. Jag vet att i slutet fick jag ta i hårdare med maten och inte unna mig godis en massa för att för mig var det viktigare att gå ner i vikt och kunna känna NU har denna graviditeten avslutats. Kilona trillar inte av utan man får ibland kämpa för det.
  Vill dom inte följa ditt konto, skit i det. Du ska inte ändra dig för andra utan köra på vad som känns rätt för dig.

  Svara
 5. Nina D

  Tycker du har en helt normal inställning till träning (och mat) och verkligen ingen vikthets. Hade du tränat 5 timmar om dagen och bara ätit sallad och druckit vatten och skrivit exakt på grammet varje dag så och Victor hade gnällt över vikt hade jag blivit orolig men nu fortsätt som du gör så länge du mår bra av träning och uppsatta mål tror jag är bra. Sen om du inte skulle komma ner i mål till bröllop så gör det absolut inget så länge du mår bra. Önskar jag kom iväg till gymmet men får inte ihop det med barnen, deras aktiviteter, jobb just nu.
  Om du nu (med era nya restriktioner) inte kommer iväg till gymmet tipsar jag om att Friskis har bra onlinepass och Sandra Fribergs hemmaträning.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här