Inget bus eller godis i år – eller?

Detta året hade vi bestämt oss för att det blir inget bus eller godis pga dom rådande omständigheterna med corona. Vi känner att vi lika gärna kan köpa det godiset barnen vill ha själva och klä ut sig kan man göra ändå. Dessutom kom det ju nya restriktioner i torsdags eftermiddag för bl.a. Västra Götaland och då blev valet ännu enklare tyckte vi. Dock har vi nu bestämt oss för att göra ett undantag. Vi har en riktig eldsjäl till granne som Isadora leker med ibland och som vi träffat flera gånger denna veckan. Hon och hennes barn har smyckat hela deras hus och trots att hon är barnfri ikväll, så kommer hon dela ut godis till små spöken. Det kommer bara vara godis med papper på och hon använder nitrilhandskar. Det får bli det undantaget som vi gör bland alla aktiviteter som vi har avbokat.

Jag förstår att detta säkert är provocerande för många att vi gör ett undantag, men jag känner mig inte orolig för att vi ska smitta henne eller för att hon ska smitta oss. Dessutom har vi redan träffat denna grannen flera gånger under veckan (innan dom nya corona-restriktionerna) och senast förra fredagen så var Isadora hemma hos henne och halloweenpysslade. Det känns som en trygg kompromiss även om vi egentligen hade bestämt oss för att föregå med gott exempel i detta…

Hur har ni valt att göra med bus eller godis i år?

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. S

  Vårt län har inga särskilda restriktioner men jag hade på förhand skickat sms till några familjer i området som barnen leker med ofta och det var godis med papper som gällde. Så två dörrar knackade barnen på men det är som sagt barn som de ändå träffar regelbundet. Att ringa på hos okända människor eller andra som man nästan aldrig umgås med tänker jag är uteslutet men barn på samma förskola som de ändå träffar tycker jag bör vara ok.

  Svara
 2. Caroline

  Jag tycker också det är skillnad mot folk som man träffar annars också, och på att ringa på hos okända människor. Men samtidigt kan man ju tänka det i en längre kedja ifall ni inte är de enda som ska komma och ringa på hos henne. Att någon ni inte umgås med ringer på hos henne, denne eventuellt är smittad, tar med en näve som nyligen snutits i (som barn tyvärr gör) i godiset med papper, sen kommer ni och tar i godiset som fått viruset på pappret, kliar sig i ögat… alltså det går ju att måla upp situationer oavsett hur man gör liksom. Jag tänker skippa det helt i år iom att vi också bor i västra Götaland med dess skarpa restriktioner, men samtidigt har jag förståelse för att man gör kompromisser och undantag och det låter som ett väl genomtänkt undantag ändå.

  Svara
 3. Sofi

  Vi har skippat helt och köpt eget godis och klätt ut oss hemma. Det är så onödigt enligt mig att riskera något

  Svara
 4. Sanna

  Här i området är det inga barn som går bus eller godis. Det gjorde ingen i området innan Covid-19 heller, så det blir därför ingen skillnad för oss i år emot tidigare. Dottern som fyllde 13 år nyligen känner sig dessutom lite för stor för att gå bus eller godis numera.

  I vanliga fall brukar det dock vara Halloween party på fritidsgården. Men i år ställdes det in så vi får fira med lite mys hemma i stället bara.

  Kram Sanna

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här