Fitnessfighten,  Recept,  Skönhet & Hälsa,  Träning

Misslyckades med Chiapudding

Jag har länge tänkt att jag ska prova chiapudding så igårkväll, innan jag gick och la mig, så provade jag för första gången att göra chia-pudding. Men imorse när jag vaknade och öppnade kylskåpet så blev jag ordentligt besviken, för den såg nästan exakt ut som igår, alltså plaskig med chaifrön som flöt runt. Vad har jag gjort för fel?? Jag gjorde två stycken igår och den ena var lite lite tjockare, men det var verkligen ingen pudding. Den som var lite lite tjockare var en mindre portion, så nu provade jag att lägga i lite till chiafrön i den stora portionen så får vi se vad som händer.

Receptet jag körde på var:

1 dl lättmjölk

1 msk chiafrön

Man ska väl inte krossa chiafröna? Vad har jag gjort för fel? Jag trodde att fröna skulle svälla och bli puddingaktiga inom 1 timme… Jag kollade nyss igen. Nu har det gått ytterliggare två timmar och det är fortfarande som mjölk med frön i..

IMG_3277.JPG

6 Comments

 • syrran

  Tror inte de funkar med lättmjölk, utan du måste ha någon form av nöt mjölk. Mandel/cashew/ hasselnöt lr kokosnötsmjölk. 2msk chiafrön + 2dl nötmjölk. Chia pudding va inte alls vad jag hade förväntat mej dock.. hoppas du tkr om de bättre 😛

 • Johanna

  Har misslyckats 3ggr jag med, fast med mandelmjölk. 2msk chia å knappt 2dl mandelmjölk. Vägrar att bli en puddning trots att det dtår från kväll till mirhon i kylen. Nu tänker jsg inte testa igrn för fröna är ju inte gratis…. Säg till om du lyckas och hur isf…

 • C

  Jag brukar köra 3 msk chiafrön, 2 dl havremjölk, och 1 tsk kokos. Sen rör jag om och låter det stå i 15 min (på diskbänken). Efter 15 min rör jag om igen och sen ställer jag det i kylen över natten. Brukar bli bra konsistens men har också råkat ut för att fröna inte sväller tillräckligt någon gång, trots att det är från samma påse frön.. Skumt..! Sen skivar jag i en banan och äter det så!

  Men har inte du problem med magen? Jag får en himla fart på magen av detta så tänkte att det kanske kan ge dig ont? (vet inte alls men kanske värt att tänka på..)

 • Catrin

  Jag tar
  1 dl mandelmjölk, cashewnötsmjölk eller coccosdryck
  1 1/2 matsked chiaförn. Låt stå minst 2 timmar innan du äter den! Oftast låter jag det stå över natten & rör om någon gång! aldrig misslyckats med detta recept, superenkelt & gott!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.