Brasilien

Tjejkväll med Jacke

Just nu leker livet! Jag har så himla kul och jag minns inte sist som jag skrattade så mycket som jag gör nu! Det är mycket tack vare min fina vän Jacke som kom iförrigår och tar med mig ut på äventyr 🙂 Igår åkte vi till Rio Vermelho (en stadsdel i Salvador) och åt acarajé tillsammans med två av Jackes vänner. Vi satt i hela 4 timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och vi hade verkligen hur kul som helst.

Jacke är en tjej som är full med roliga historier så det blev många skrattattacker, men i början var det lite lurigt för mig att hänga med i konversationen. Jag brukar säga att jag kan flytande portugisiska eftersom jag förstår nästan alltid allt och jag skriver och pratar bra, men idag var det svårt i början. Det gick lite för fort för mig och jag blev lite stressad över att jag inte fattade och då gick tankarna till annat, men efter en stund kom jag in i konversationen igen och förstod mer eller mindre allt som sades. Det var så skönt att jag kom ikapp och kunde hänga med i konversationen. Det blir lite av ett nederlag när man inte förstår när man i vanliga fall kan förstå och konverserar väldigt bra. Jag är glad att jag numera kan såpass mycket portugisiska, om detta hade varit för några år sen så hade jag förmodligen inte ens uppskattat att följa med bara för att sitta och prata. Nu tycker jag att det är hur kul som helst 🙂 Jag älskar ju att lära känna nya människor och prata om olika saker 🙂

När vi skulle åka hem tog vi en über för det kändes både säkrare och går mycket snabbare. Vi var hemma nästan prick 22 och då var det dödstyst i vår lägenhet. Jair höll på att lägga Isadora som sover ganska sent här i Brasilien och resten av familjen var supertrötta. Jag var också supertrött men jag såg min chans att kolla mailen etc så jag satte upp en stund till innan jag gick och la mig 🙂 Idag blir det poolhäng för hela slanten. Jag vet inte om jag skrivit det förut, men jag tänker jobba lite extra på brännan nu dom sista veckorna här 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.