Tillväxtkontroll vecka 37

Idag var det dags för ett nytt besök hos barnmorskan eftersom livmodermåttet inte hade ökat något alls mellan vecka 33 och vecka 36. Men det behövde inte betyda något dåligt eftersom bebis hade fixerat sig och därmed sjunkit ner vilket kan ge ett mindre mått. Dessutom var det en annan BM eftersom min vanliga är på semester 🙂

Idag visade det sig att livmodermåttet ökat med 1 cm så nu ligger måttet på 32 cm. Det låg en bit under ”normalkurvan” men det gör inget så länge som måttet fortsätter följa sin kurva och bebis mår bra därinne 🙂 Det ska bli spännande att se om det är en stor eller liten bebis som tittar ut sedan eftersom jag är så mycket större i den här graviditeten än vad jag var med Isadora som tittade ut med nästan 4 kg! Just nu tror jag på att det är en liten bebis därinne 🙂

Barnmorskan var nöjd med livmodermåttet, men inte med bebisens hjärtljud så det blev ett långt utdraget besök med fyra lyssningar innan jag fick gå hem. Bebisen var nämligen VÄLDIGT aktiv och sparkade som en galning därinne så pulsen gick inte ner trots att jag vilade. När jag kom tillbaka sista gången så hade bebis somnat så då var hjärtljuden på en lägre nivå igen 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här