Hur många bilbarnstolar får man plats med i en Volvo XC60?

Det har blivit dags för oss att börja fundera på vad för bil vi skall byta till i tid till när vår lilla “korv” kommer. Vi har en Volvo XC60 idag som vi är väldigt nöjda och trivs bra med, men är osäkra på om vi får plats i när familjen blir större.

I XC60:n sitter Lucas i en bältesstol från Axkid medan Isadora har en Axkid Minikid bakåtvänd bilbarnstol. De sitter på ytterplatserna bak och vi vuxna har bra med utrymme fram, även om Isadoras stol hade kunnat flyttats lite framåt för att ge henne lite mer benutrymme. Det är inget hon klagar över på vare sig korta eller långa resor utan mer Emma och jag som tycker. Dessutom behöver Emma allt utrymme hon kan få just nu med tanke på hur svårt hon har att röra sig på grund av foglossning.

Nu när vi också skall få plats med en bebis tror vi att det kan vara i trängsta laget att få plats i samma bil. Vi tänker använda babyskyddet som Isadora hade, ett Axkid Babyfix som Emma varit väldigt nöjd med. Efter att ha funderat lite på hur vi i så fall skulle kunna få plats så tror vi att det skulle gå att flytta Lucas bältesstol till mittenplatsen bak för att göra plats för basen till babyskyddet på ytterplatsen.

Är det någon av er läsare som har en Volvo XC60, eller någon annan bilmodell, och fått plats med tre bilbarnstolar bak? Dela med er av era erfarenheter och tips i kommentarsfältet!

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

 1. Malin

  Vi har tre barn och tre stolar bak. Vår bil är en Ford S-max och varje säte är ett fullt säte. Den är sjusitsig om det skulle behövas också. Vi älskar den!

  Svara
 2. Karolina

  Vi har ibland med någon kompis till vår dotter och har då två bältesstolar och en bakåtvänd. Det blir klurigt att spänna fast den som sitter i mitten då stolen nästan täcker fästet där man klickar i bältet. Vi har en V70 så behöver inte vara samma hos er och säkert olika från stol till stol med tanke på bredd. Dom familjer med tre barn som jag känner verkar ha ett barn fram och två bak. Men det är säkert en smak sak.

  Svara
 3. Elena

  Svärföräldrarna har samma som er och det har varit så krångligt o tajt med tre stolar i baksätet. Så dom lånar vår bil helst när dom har barnbarnen. Vi kör en wv charan med en massa plats ☺️

  Svara
 4. Sandra

  Vi kör en v70 och har tre barn som åker framåtvänt med kudde med ryggstöd. Det är trångt att få fast mitten och man får skjuta på kudden för att komma åt. I vardagen har vi därför ett barn fram då vi bara åker alla fem på längre resor. När barnen var små hade vi två bakåtvända stolar och en som satt framåtvänd. Då hade vi den framåtvända på kanten och det fungerade jättebra. Vi hade en grandis då. Hade kanske gått i volvon också.. Mitt tips är att ta med stolarna och prova när ni ska köpa bil! Tänk på att i vardagen blir det mycket ur och i och då ska det vara enkelt. Babyskyddet är också mindre än en bakåtvänd stol om ni ska ha två sådana frampå.

  Svara
 5. S

  Vi har en BMW 5 serie och för att få plats sen kommer vi sätta 6 åringen fram i framåtvänd bilstol, 4 åringen sitter bakvänd, babyskydd i mitten och jag bredvid på ytterplats. Vi har provat så att det funkar att montera. Men om ni har allt hemma hade jag provat montera. Det går nog att få in mer än man tror men klart knöligare om man använder Isofix då de ibland är väldigt centrerade i sätena. BMW-n har rätt platta säten vilket gör att stolarna kan skjutas ut mer i sidled.

  Svara
 6. Sabina

  Varför har ni inte bebisen fram. Lukas i mitten bak, Isadora på ena sidan och den andra föräldern bak? Skulle nog inte våga ha min bebis bak i babyskydd! Vi har alltid haft bebis i framsätet!

  Svara
 7. Nina

  Jag har 3st bakåtvända stolar bak och vi har en Ford S max. Vi har babyskyddet på mittenplatsen för det är enklast att bara klicka i den. Så kan jag hjälpa dom andra barnen med bältet på ytterplatserna. Rekommenderar att ha bebisen fram eller i mitten så att Lucas slipper klättra över barnstolarna ifall bebisen sover tex. Det finns några bilmodeller med Isofix på alla 3 platser bak. Googla på tex Isofix points så hittar du olika listor. Nya XC90 har ju super många fästen tex. Lycka till! ?

  Svara
 8. Nina D

  När vi hade babyskydd, bakåtvänd och bältesstol hade vi babyskyddet fram, och de andra på varsin sida där bak. Jag satt i mitten, ett litet tag hade vi bältesstolen i mitten. Men tyckte stolen satt bättre på sidan.
  Kommer en vuxen åka mycket själv med bara bebis? Mycket själv med alla tre barnen? Hur tänker ni kring att trösta om bebis blir ledsen, stressar det er mest att bebis är ledsen bak eller kan ni koncentrera er att trösta fram och samtidigt köra?
  Jag tycker det har funkat bra att sitta i mitten även om det är lite trångt, därifrån kan trösta minstingen som sitter fram. (Vi åker väldigt sällan ensamma med barnen)

  Svara
 9. F

  Vi har en Kia Sportage och har tre stolar bak.
  Först hade vi babyskydd-bakåtvänd-bältesstol
  Sedan bakåtvänd-bakåtvänd-bältesstol
  Och nu har vi bältesstol-bakåtvänd-bältesstol

  Fungerar perfekt!

  Svara
 10. Lisa

  Har ni så att ni själva kan stänga av airbagen i framsätet? Isåfall är det ju ganska lätt att flytta runt lite, åtminstone så länge bebisen sitter i babyskyddet, det känns ju oftast mer lätt att flytta ? Babyskydd utan bas tar ju inte så stor plats, då borde det få plats bak tänker jag ? Men visst blir det lite trångt med tre bilstolar ?

  Svara
 11. Caroline

  Har en Passat och har 3 barn.
  När yngsta var liten och åkte babyskydd hade vi bakåtvänd ytterst, kudde i mitten och babyskydd på andra sidan. Äldsta barnet gick ”förbi” basen för babyskyddet när hon skulle sätta sig. Absolut, lite trångt att knäppa bältet men inget som påverkade vardagen☺️ Nu åker två bakåtvänt och äldsta på kudde och sitter längst ut. Säger som andra, använd bälte före Isofix för då kan man skjuta stolen längre åt sidan och därmed vinna plats för stolarna☺️ Det går fint nu att åka 3 barn i 3 stolar bak och vi tycker det passar oss eftersom ingen av oss kan åka bak pga ?? lycka till!

  Svara
 12. Skolkurator

  Vi köpte en Fiat Freemont 7 säten när trean kom. De har inbyggda “kuddar” så 8-åringen satt på en sån. 6-åringen på bälteskudde med ryggstöd och bebis i babyskydd. Om Vi åkte långt satt alla tre bredvid varandra. Korta bitar satt ett av barnen längst bak (det som blir bagage om man vill). Nu är det perfekt att ha extra säten så man lätt kan ta med kompisar hem. I fredags hade jag sex barn i bilen.

  Svara
 13. Caroline

  Vi köpte en Ford galaxy när vi fick nr 3. Bra med två extra platser när kompisar ska med hem efter skolan. Till en början hade vi bältesstol o bakåtvänd på sidorna o babyskydd i mittten. Sen har vi haft två bakåtvända bredvid varandra o nu har vi två bältesstolar o en bakåtvänd. Man måste såklart inte ha en sju sitsig bil men jag skulle aldrig välja en bil som inte har tre individuella säten bak med tre barn. Min man har en Audi A6 men då sitter en av de stora fram o de andra två bak. Men vi åker aldrig i den om vi åker hela familjen. Blir för trångt trycker jag. Även barnen ska ju sitta bekvämt o när de blir större o inte har stolar blir det även då trångt utan individuella säten bak enligt min mening.

  Svara
 14. Frida

  Ett alternativ kan vara att byta till bilkudde till Lukas? De tar inte lika mycket plats i sidled, och, om man läser rekommendationer för framåtvända barn, kan kudde och stol vara lika säkra, det beror på hur bältet placeras på barnet i stolen eller kudden. Stol är inte samma som hög säkerhet, tyvärr, vilket vissa tillverkare vill ge sken av…

  Svara
 15. Malin

  Eftersom man kanske kör mest med bebis ensamt då Emma eller du är föräldraledig så hade jag valt att ha babyskyddet fram och se om det går in med Isadoras stol på ena kanten åt det håll som Lukas inte spänner fast sig åt så han kommer åt bältet ordentligt. För jag tänker att Lukas klarar att spänna fast sig själv. Så kan man sätta in bebis o hjälpa Isadora o sen hoppa in själv. Då behöver ingen klättra över något.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här