Okategoriserade

Dags att leta efter en simklubb för barn i Göteborg

Ikväll har jag och Lucas varit på simskolan. Han började bröstsim i januari och idag var det sista gången för den här kursen och jag måste tyvärr säga att jag kände mig väldigt besviken… Simtränaren behandlar alla barn som att dom är väldigt små och inte har så mycket simkunskaper och lägger väldigt lite fokus på att lägga ihop både armtag och bentag. Istället är det fokus på att hälla vatten över huvudet, leka ”kom-alla-mina-kycklingar”, flyta, simma på rygg och på slutet av 30 minuters-lektionen kör vi 5 minuter med bröstsim. Det finns ingen högre nivå på bröstsim så med tanke på det tycker jag att det skulle vara mycket mer fokus på bröstsim och mindre fokus på andra saker som barnen ändå lär sig i simkurserna innan. Lucas kan redan allt, han är helt självständig i poolen så det enda vi behöver hjälp med är att förbättra bröstsimstekniken så att han blir ännu bättre.

Jag trodde att bröstsimskolan precis som crawlskolan skulle bli mer och mer avancerad ju längre in i kursen som vi kommer, men det har den tyvärr inte blivit. Lucas har helt klart vuxit ur Aquabarn och det är dags att söka sig till en simklubb istället, men vilken? Vi går ju på Lundbybadet men eftersom dom ska stänga 6 månader för renovering så kanske vi borde söka oss till en annan simhall. Jag har hört gott om en i Hisings Kärra men tar gärna emot fler förslag, framför allt förslag på bra simklubbar med bra gemenskap där barnen kan avancera 🙂

4 Comments

  • Angelica P

    Vi går också bröstsimskola på Aquabarn, fast på Vattenkompaniet (deras egen anläggning). Men där är det bara bröstsim som gäller hela lektionen (förutom en uppvärmningslek)! Armtag, bentag, andningsteknik osv. Konstigt att det är så olika beroende på anläggning (eller lärare kanske).

  • Erika

    Vi bor i Stockholm men min son går på simteknik genom Väsby Sim Sällskap. Där övas alla simsätt förutom fjäril. Superbra. Så jag skulle rekommendera dig att du söker dig till ett sim sällskap istället för simskola.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.