Test av Epson Expression Photo XP-760

Jag har fått testa en helt grym fotoskrivare med scanning och kopiering i samarbete med Buzzador. För er som inte vet vad Buzzador är så är det ett företag som jobbar med att marknadsföra olika produkter genom helt vanliga människor (alltså inte bara bloggare) – vill ni också få möjligheten att testa saker? Skriv i så fall en kommentar på det här inlägget så skickar jag en inbjudan till er mailadress 🙂

Skrivaren jag har fått testa är en Epson Expression Photo XP-760. Det var längesen jag hade en skrivare så jag gick in med ganska så låga förväntningar och blev därför ganska överraskad när jag öppnade paketet med den stooora skrivaren och såg att det låg även riktiga fotopapper i kartongen som Buzzador skickade. När jag testade skrivaren så blev jag ännu mer överraskad för det gick SNABBT att skriva ut! En vanlig utskrift gick på bara ett par sekunder och då skrev den ut både på framsida och baksida. Ett litet foto tog cirka 10 sekunder och det tog inte mycket mer tid att skriva ut en stor bild 🙂 Bildkvaliteten var fantastisk! Bilderna blev perfekta, mycket bättre än vissa av fotoframkallningstjänster jag har provat!

   

 Det tog lite tid att komma igång med skrivaren, men den var lätt att förstå sig på med inbyggda guider som var på svenska. Den lilla skärmen är dessutom touch screen så den var lätt manövrerad. Skrivaren har wifi så det var jättelätt att koppla ihop den med telefonen och ipaden via Epson iPrint app. Sen var det bara att skriva ut 🙂 Att skriva ut bilder via ipaden tyckte jag däremot var lite trixigare för då var man tvungen att gå via appen och det fattade jag inte först. Vanliga utskrifter, t.ex. en pdf-fil i ipaden kunde man bara trycka på skriv ut när man hade pdf-filen uppe. Smidigaste sättet att skriva ut på är genom att stoppa i kamerans SD-minneskort i skrivaren och sen var det bara att välja bild – BUSENKELT! På den lilla touch screenen kunde man se alla bilderna i olika mappar och till med redigera dom direkt på touch screenen!

Jag och Lucas filmade den första utskriften med det stora fotopappret – båda lika exalterade haha 🙂

Lite grymma funktioner på skrivaren:

– Foton skrivs snabbt och lätt ut via kamerans minneskort eller via appen
– Skrivaren tar flera olika pappersstorlekar och det finns två inmatningsställen för papper
– Skrivaren kopplas via Wifi så du kan skriva ut via appen även om du inte är hemma 😀
– Snygg och smidig touch screen

  
Skrivaren har dessutom en riktigt bra scanner och det kom verkligen som en glad överraskning! Jag hade helt missat det! Så himla lustigt! Jag som har gått fram och tillbaka till biblioteket för att scanna in diverse dokument mäklardokument dom senaste veckorna och nu på måndag så måste jag scanna in våra id-kort och skicka till banken, så bra, då behöver vi inte besöka biblioteket igen 🙂

  
Den enda grejen som jag känner att jag saknade är att kunna scanna in ett dokument och skicka direkt till sin mailadress så att man slipper ansluta ett USB eller koppla datorn till skrivaren så det skulle Epson kunna förbättra till nästa version av skrivaren. Allt annat på skrivaren är tipptopp tycker jag!

Jair blev också exalterad och tog fram massvis med surfbilder från Bali som han ville att vi skulle skriva ut så nu har vi bestämt oss för att göra en Brasilien-Bali-fotovägg i vårt hus 🙂 Det kommer nog bli många fotoväggar haha! Jag tycker fotoväggar är mycket roligare än tavlor, det är så mycket mer personligt och roligare att titta på 🙂

/I samarbete med Buzzador

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Veronika

  Åh, vill verkligen ha en bra fotoskrivare så jag kan skriva ut bilder på våran dotter och sätta in i fotoramar!

  Svara
 2. Gabriela

  Hej Emma tack för en fin och bra blogg. Jag hittade din blogg när du var i Brasilien. Nu ska jag flytta utomlands till ett land med värdelöst internet och undrar du har något tips på var jag kan blogga någonstans, eftersom jag tänkte starta en blogg? Tänker att du kanske hade samma problem i Brasilien och hur viktigt det är med enklare sidor som inte behöver ladda så mycket.

  tack G

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hej Gabriela! Vad roligt och vad spännande! Blev jättenyfiken på var ni ska flytta nånstans nu! Du får skicka bloggadressen sen 🙂 Det är svårt att veta vilka bloggportaler som laddar snabbare än andra. Men när vi var i Brasilien så hade jag min blogg på minbebis.com och det gick snabbt och lätt plus att det var bra synlighet för små bloggar där. Ett tips är att använda wordpress-appen när du vill blogga från mobilen 🙂

   Svara
 3. Michael

  Hej Emma
  Jag är nyfiken på en Epson XP-760 och undrar om du har Windows 10 (64bit) på den dator du skrev ut från?
  Har du även provat de olika scanning funktionerna?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här