Tester

Skötväska från Petite Cherie

Förra veckan fick jag hem en av Petite Cheries nyheter från Jollyroom. Petite Cherie har nämligen en ny kollektion med skötväskor och jag fick äran att testa och recensera en här på bloggen! Det finns massor av mönstrade att välja mellan, men jag valde en neutral svart för jag tänkte på två saker. Det ena som jag tänkte på var att jag ville ha en skötväska som passade på vår Trille Viper som är svart och turkos. Vagnen är så utmärkande i sig så är det lite trixigt att hitta en mönstrad skötväska som verkligen passar på den. Det andra är att jag ville att väskan skulle ha ett liv efter bebis utan att någon misstänker eller känner igen att det är en skötväska. Den här väskan är perfekt för det!!! Så stilren och snygg!  

Petite Cherie Skötväska Heritage Black

Stilren

Det första jag tänkte på när jag såg Petite Cheries skötväska i verkligheten är att den är otroligt stilren! Den har inga utvändiga fack eller dragkedjor vilket ger den ett lyxigt och dyrt intryck tycker jag. Den ser mycket mer ut som en handväska än en skötväska tycker jag.  

Stor och rymlig insida

Skötväskan är stor och rymlig på insidan med ganska få fack. Det finns två fickor, ett stort fack med dragkedja och en stor fick med kardborrestängning på mitten. Jag vet att alla inte gillar när det är för mycket fack i väskan. En del tycker det är svårt att hitta eller så använder dom inte facken. Jag brukar alltid tycka att det är kul att organisera i alla fack och använder det flitigt i början och sen glömmer jag bort vad som ligger i facken och lägger liksom bara ner allt i mitten på väskan. Ja, ni skulle se min handväska (eller inte, jag skäms! Haha!)! Jag tror att jag kommer komplettera skötväskan med en liten necessär, jag har massor hemma så det blir nog perfekt för att ha småsaker i 🙂

20160127-132811-48491009.jpg

Väger inget

Det här är otroligt betydelsefullt för mig! Både när jag ska använda den som skötväska och som hand- eller dataväska. Skötväskan jag hade med Lucas var blytung, mest för att jag la ner så mycket saker i den, men den vägde också lite mer även när den var tom.

Skötbädd ingår

Givetvis ingick en matchande skötbädd också. Lucas provlåg den när jag packade upp den. Synd att jag inte tog en bild då, hade varit kul att ha nu 🙂

Längre axelband

Handtagen på skötväskan är tillräckligt rymliga för att man ska kunna bära skötväskan på axeln. Men det medföljde ändå ett längre axelbanden om man skulle vilja använda det.  

Snygg upphängning på vagnen

I ändarna på axelbandet så finns det en kardborreanordning för att man ska kunna fästa skötväskan på vagnen utan att använda det långa axelbandet.

Det långa axelbandet på min skötväska är inte avtagbart om man inte öppnar ringarna för att plocka bort det långa bandet som är mellan upphängningsanordningarna. Jag får se hur jag gör med det där, men jag tycker egentligen inte att det långa axelbandet behövs eftersom handtagen på väskan var tillräckligt rymliga för att hänga på axeln.

Sist men inte minst, en bild på skötväskan på vagnen 🙂 Visst passade den bra på Trillen! Jag tycker det blev supersnyggt!

/I samarbete med Jollyroom

 

2 Comments

 • Solin

  Jag är också på jakt efter ny men det är så svårt. Den får nämligen inte se ut hur som helst för min sambo. Han vill också kunna använda den. Visst är det mest jag i början men sen delar vi på lite blöjbyten och matning när vi är iväg och även senare under hans föräldraledighet. Är vi ensamma om detta? Vad säger Jair?

  • Emma - På Smällen igen!

   När jag var gravid med Lucas så var Jair också väldigt petig, men i efterhand hade han inte behövt vara det. När Lucas var 9 mån åkte vi till Brasilien och var där i 7 mån och då tog vi inte med skötväska utan använde bara en liten barnryggsäck att hänga på handtaget. När vi kom tillbaka så var Lucas 1,5 år och vi använde inte skötväska längre. Jair har alltså knappt använt den nån gång.

   Om du tror det blir så för er också men din sambo ändå är petig så kan jag tipsa om att stadium har cykelväskor som ser exakt ut som skötväskorna för 99 kr. Då kan din sambo ha en sån 🙂

   Mitt bästa tips är ändå att låta skötväskan matcha vagnen. Enda gången man har skötväskan på axeln är när man ska byta blöja och det är en så kort stund så det borde dom flesta män överleva 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.