Recept

Heidis favoriter cupcakerecept

Både jag och Lucas är lite småförkylda. Igårkväll trodde jag att vi skulle ligga med feber idag, men vi har klarat oss. Vi är snuviga båda två och Lucas hostar, men allmäntillståndet är bra så jag hade tänkt att Lucas skulle gå till dagis idag. Men jag ångrade mig genast när jag fick höra att vinterkräksjukan visst härjade på förskolan igen! Inte en gång till! Nej, nu får det vara nog! Vi får passa på att stanna hemma och kurera oss och förhoppningsvis slipper vi en ny vända av vinterkräksjuka.

Så vad har vi gjort idag då? Jag hade helst velat vila hela dagen eftersom jag känner mig småsjuk, men istället har det varit full rulle hela dagen. Vi har städat hela lägenheten, tvättat barnvagnen och bakat cupcakes från boken Heidis favoriter som finns att köpa på Bokus HÄR

Goding som vi bakade heter Sweet n sour och är gjord på chokladmuffins, fylld med lemoncurd och en frosting gjord på hallon. Cupcakes är så gott!! Och jag som har craving på sötsur frukt och choklad, tyckte ju såklart att det här var extra gott!

Jag tänker faktiskt dela med mig av det här receptet som ett litet smakprov till er ur boken 🙂 Här kommer det!

Sweet n Sour

16 stora 15 minuter i 200 grader, 32 små 10 minuter 200 grader

1 dl kakao
2,5 dl kokande vatten
110 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl citroncurd

Rör ner kakaon i det kokande vattnet. Vispa smör och socker luftigt i en separat bunke. Tillsätt kakaosmeten. Vispa ner äggen, ett i taget. Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och vispa sedan ner i smeten. Häll i formarna och grädda. När dina cupcakes svalnat, gröp ur ett hål och fyll med citroncurd.

Hallon cream cheese frosting
60 g smör
100 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 hallon

Vispa ihop ingredienserna till en klumpfri fluffig frosting. Om frostingen blir lite lös av vätskan från hallonen kan det behövas lite mer florsocker. Använd en tyll med stor öppning för att skalet inte ska fastna och spritsa försiktigt ut på dina avsvalnade cupcakes. Dekorera med strössel eller silverpärlor. 

Det var superenkelt att göra! Perfekt aktivitet med småbarn. Nästa gång ska jag göra lite extra frosting för jag har gärna så att det täcker hela cupcaken. Det blev lite snålt nu när jag gjorde 30 små tyckte jag.    Hihi! Kolla in kakmonstret! Han slickade rent nästan hela skålen själv och utbrast ”det är gott att baka!”. Underbara unge!

Och kolla, så här blev dom 🙂

 

Kanske inte finaste dekorationen, men det var det bästa jag kunde göra utan spritser 🙂

Det var riktigt kul! Jag kommer definitivt baka cupcakes oftare nu när vi har en hel bok att testa 🙂 Det blir nog många med choklad för då äter Jair och Lucas mer och jag slukar inte alla själv haha!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.