Recept

Helnyttiga RAW chokladbollar!

Tack för att ni delade med er av recept på RAW chokladbollar när jag frågade om det för ett par veckor sen. Jag provade såklart! Hittills har jag bara provat Anja Forsnors recept och det blev jättegott tyckte jag. Visst det smakar inte exakt som vanliga chokladbollar, men nästan! Skillnaden är att dom inte är riktigt lika söta och chokladsmaken är ganska stark. Men jag tycker om dom ändå och Lucas också, fast inte Jair. Jair tycker att det ska vara massor av socker på allt typ, kakor, smoothies, färsk juice, frukt. I Brasilien är socker inget man sparar på eller undviker, det ska ösas på med socker på allt! Men jag tänkte att jag skulle testa lite olika recept så nästa gång ska jag prova Liselottes RAW-bollar.

Recept
12 st färska dadlar
1,5 dl sötmandel
2 dl naturella cashewnötter
3 msk kokosolja
1 dl raw kakao (eller vanlig)
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallt kaffe
1 krm salt
2-4 msk vatten
Kokosflingor

Gör så här: Mixa mandlarna i en matberedare, tillsätt sedan alla övriga ingredienser förutom kokosflingor. Tillsätt några matskedar vatten så att smeten blir geggig men samtidigt går att forma till bollar och rulla i kokos. Låt stå en stund i kylskåpet så de blir kalla och goda.

Jag sitter faktiskt och avnjuter en mumsig RAW-boll just precis nu, bara för att fira att det är helg liksom! Vad ska ni hitta på den här helgen? Vi har bara minisim inbokat, men jag är sugen på att hitta på nåt mer kul…

Receptet på dessa RAW-bollarna hittar ni alltså HÄR!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.