Tester

Aktivitetsleksak från Lamaze

I början av sommaren skrev jag ett inlägg och tipsade om barnleksaker. Där tipsade jag bland annat om Lamaze leksaker eftersom jag tycker att barns leksaker ska vara färgglada och uppmuntra till aktivitet. Det är bra när det finns något som prasslar, en tuta eller kanske en spegel. Jag tycker också det är viktigt att det är lätt för barnet att greppa på något sätt. Ni hittar mitt inlägg med tips på leksaker här: Tips på leksaker

I det inlägget tipsade jag om Lamaze leksaker, men fram tills nu så har inte Lucas haft nån Lamaze-leksak. Ändå står jag och klämmer och känner på just DOM leksakerna varje gång jag kommer in i en leksaksaffär!!!! Men nu har Lucas fått sin första Lamaze-leksak och det blev Dragelefanten Peanut!

20131017-234857.jpg

Dragelefanten Peanut är färgglad och har en glad mun 🙂 Jag tycker faktiskt att det är rätt viktigt. Barns leksaker ska se glada ut 🙂 Elefanten har två hjul av genomskinlig plast med färgglada kulor i som skramlar när barnet rullar elefanten. Det är enkelt för en 6 månaders bebis och äldre att greppa tag i elefanten tack vare snabeln och den lilla svansen med knut på där bak. Öronen är också greppvänliga och dom prasslar när barnet tar i dom. Klämmer man på ryggen på elefanten så hittar man också en tuta.

20131018-000422.jpg

På bilderna här så har jag precis packat upp elefanten och han känner nyfiket, smakar på den och börjar sen leka med den! Efter en liten stund så råkar han rulla bort elefanten en bit ifrån sig, men utan att bli ledsen, helt upptagen av sin lek så ålar han iväg efter den. Så höll han på tills en av stolarna under bordet i vardagsrummet hindrade leksaken från att åka iväg längre bort. När jag såg detta blev jag toknöjd med att jag valde just Dragelefanten eftersom den uppmuntrade Lucas att börja åla. Innan detta har han bara ålat ett fåtal gånger, så jag vet att han kan även om han kanske inte alltid vill/orkar.

Förresten, jag har en Lamaze-leksak till er också! Håll utkik här på bloggen så att ni inte missar något!

2 Comments

  • Ayse

    Vad bra tips! Ska köpa en leksak till Ayla o elefanten är perfekt! Hon har en spegel med hjul så den ålar hon efter. Nu har om börjat krypa lite o det är alltid kul att krypa efter leksaker 🙂

  • Ayse

    Gått loss på amazon o beställt 4 leksaker från lamaze för bara 400
    Kr inkl frakt. Frakten var runt 150 kr. Men så värt det då de kostar runt 2-300 i affärerna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.