Okategoriserade

SVT debatt om jätteallvarliga ämnet mobiltelefoner och amning

Nån som ska titta på debatt ikväll? Jag tänker absolut göra det om jag inte somnar innan hehe! Vet ni vad det handlar om ikväll? Det handlar om att barnmorskorna har slagit larm om att nyblivna mammor förlorar anknytningen till sina barn pga sina mobiler!! Det är ju faktiskt det som jag bloggade om precis innan sommaren, minns ni det här inlägget -> Flaskmatade barn får sämre anknytning till sina föräldrar <- som skapade som rabalder på nätet?

20151029-211218-76338883.jpg

Jag minns att jag som nybliven mamma läste att bebisen studerar sin mamma när det ammar och att man skulle ta vara på den tiden och ta ögonkontakt eftersom bebisen knyter an då. Jag gjorde det, men Lucas åt oftast med stängda ögonen så då blev jag ju ”ensam”. Jag tror inte det är såååå himla viktigt och jätteallvarligt som barnmorskorna har slagit larm om i den här tidningsartikeln: Använd inte mobilen när du ammar För i så fall så borde ju jag och Lucas ha väldigt dålig kontakt eftersom han oftast blundade. Men däremot så tror jag att det är väldigt viktigt att man som ammande eller flaskmatande mamma tar kontakt med sin bebis. Amningsstunden är fantastisk tycker jag, varför inte passa på att ägna stunden till barnet om det tittar nyfiket på dig? Det dröjer inte länge innan man kan se på bebisen att den uppskattar det. I början var amningspassen för mig och Lucas cirka 40 min åt gången och bara 10 min paus emellan. Då hade inte min nacke orkat om jag skulle sitta och titta på honom hela tiden, men allt eftersom så blev ju amningspassen kortare och tillslut bara cirka 5 minuter.

En till sak som jag har tänkt på. Varför skriver dom använd inte mobilen och att det är mobilens fel? Förmodligen glodde inte mammorna på 50-talet mer på sina barn än vad vi gör. Det fanns väl en tidning att läsa, en annan mamma att samtala med eller så kanske man passade på att sova en stund? Allt är mobilernas fel just nu. Jag kan blir lite trött på det faktiskt!

I debatt ikväll så kommer tre bloggmammor (Jennifer, Hannah och Emelie) jag känner att vara med så jag tycker såklart detta är lite extra spännande 🙂 Den ena träffade jag faktiskt på debatt för första gången när jag var där för 2 år sen 🙂

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.