Okategoriserade

Besöket på gyn gick sådär…

Jag är på väg hem från gyn nu. Jag struntade i medicinen imorse för jag skulle aldrig kunnat ta mig hem igen på egen hand annars. Jag förklarade det för läkaren men jag kände ändå att jag inte blev riktigt trodd eftersom mina värden var så fina. Blodtrycket var lågt men ändå ok, men det kan i alla fall vara en del av förklaringen varför jag inte mår bra. 

Läkarens återgärd var att jag får fortsätta med den ena antibiotikan men den andra kan jag sluta med nu. Hon sa att jag säkert klarar av att ta mig fram och tillbaka till jobbet nästa vecka. Jag hoppas det, men jag är inte lika övertygad. Jag förklarade att jag känner när jag håller på att svimma, att jag har svimmat många gånger i mitt liv och att jag litar på kroppens signaler. Det är synd att läkaren inte får se hur jag mår när jag tagit antibiotikan och det är synd att jag inte är lite bättre på att stå på mig. Men nu när jag slipper ena antibiotikan så kanske jag blir bättre. Hoppas det! Fast läkaren sa att yrseln inte beror på antibiotikan 🙁

  

En kul sak jag fick veta idag var i alla fall att moderkakan ligger i bakvägg och jag har en väldigt tunn vägg mellan bebis och utsidan på magen. Gynekologen sa att det inte alls är konstigt att jag känner så tidiga sparkar 🙂

6 Comments

 • Nettan

  Hej du fina!
  Man kan ju tycka att du kunde få något mot illamåendet att ta innan medicinen… Men det är ju kanon att du blivit bättre, fint att veta 🙂 kram!

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja och så blev jag förvånad att hon inte tyckte det var nån stor grej om jag svimmade på gatan. Jag bet av min läpp en gång när jag svimmade, jag vill verkligen inte svimma och falla handlöst för att jag MÅSTE ta mig till jobbet till varje pris. Men nu mår jag bättre så nu är det inga problem 🙂

 • Sara

  Har också moderkakan i bakvägg så jag väntar bara med spänning på de första sparkarna 🙂 tror jag har kännt något svagt men inte så att jag med 100% säkerhet vet att det var bebis men det kommer väl mera som gör mig säker är i vecka 14 nu och första barnet 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Jag tycker alltid det tar 2 veckor innan jag blir säker på om det var bebis eller inte. T.ex. kände jag första med Lucas i vecka 14 men blev inte säker förrän vecka 16 och med denna bebis kände jag första i vecka 12 men blev inte säker förrän vecka 14. Om det är bebis du har känt borde det kännas ännu mer i vecka 16 🙂

 • zarah

  Det allra vanligaste är att ha moderkakan i bakvägg 🙂 så att ha den där är ingen garanti för att känna sparkar tidigt. Min bästa kompis har haft den i bakvägg alla tre gånger och ändå inte känt förrän efter v 20. Jag har också haft min i bakvägg alla gånger, även nu denna gång, och har känt tidigt med alla. Började känna denna bebisen på utsidan för en och en halv vecka sen. Var då i 16+. Vet ingenting om väggen mellan bebis och mage dock. Men antar då isf, enligt din gynekolog, att min är tunn medan min kompis haft rätt tjock alla gånger 🙂 längtar nu tills det syns utanpå och att andra kan hinna med och känna på utsidan.

  • Emma - På Smällen!

   Ja precis, det var den slutsatsen jag tog också. När jag sa till gyn att jag känner sparkar varje dag så sa hon: ”Ja, det kan man nästan se här. Din vägg mellan bebis och utsidan är ganska tunn så det är inte så konstigt” 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.