Svar på två frågor

Hur länge sover Isadora på dagen?

Svar: Isadora sover numera bara en gång per dag och det är ungefär 10.30-12.00. Men det händer att hon bara sover till 11.30 eller till 13.00 också, så det varierar 1-2,5 timme. Jag har försökt att göra så att hon sover efter lunch istället, men det går verkligen inte.

Foto: Fotad av Jennie

Isadora sover i vagnen i gästrummet i källaren för det är så varmt i resten av huset 🙂

Hur går det idag med Lucas trots?

Svar: Det går mycket bättre. Han är inte så trotsig längre och det känns som att det hör ihop med förmågan att uttrycka sig. Han har blivit mycket bättre på att sätta ord på sina känslor och säger till när han blir arg och då kan jag fråga varför. Det är så mycket enklare! Den som ställer till med mest scener och gråtfester just nu är Isadora – puh! Jag tror att det är nya tänder på G…

Foto: Fotad av Jennie

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Ellie

  Heej ? för säkert ett år sedan skrev du ett bra läsvärt inlägg för oss föräldralediga om semesterdagar. Jag undrar nu om du har någon aning om just detta, jag vet tex att 120 första dagarna på ens f-ledighet är semestergrundande men; Jag jobbar tex i Landsting och i Januari hade jag tex 25 semesterdagar när jag loggade in på mitt intranät. Då för varje månad jag nu fortsätter vara hemma efter 120 dagar försvinner alltså 2 dagar per månad, är nu nere i 0 semesterdagar eftersom jag har lagt in BARA 6 st nu i augusti( för å spara på föräldraoenningen) Jag räknar å vara tillbaka på mitt jobb vid årsskiftet på heltid och kommer då alltså ha 0 dagar till nästa års sommarsemester? Men hyr är det möjligt att dagarna bara får försvunna sådär för att man är hemma längre än 120? Hittar varken svar hos mitt fack eller någonstans, Blir inte klok på detta och du får gärna lägga ut frågan och se om det är så hos andra personer, blir helt matt av detta 🙁
  KRAM tack för en bra och klok blogg

  Svara
  • Ellie

   Kan tillägga att jag har vart föräldraledig sedan Juni 2016 och dem 20 dagarna som ploppa upp i Januari är ju alltså från förra året som nu är borta..

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Hej Ellie! Som jag förstår det hela så måste någon på ditt lönekontor gjort fel (det har hänt mig också en gång). Om du inte har tagit ut semester så ska alla dagar vara där eller bli utbetalda på din lön. Har du kollat om du fått några lönespecer med uttagen semester? Jag får en lönespec varje månad och då håller jag koll på mina semesterdagar så inget ändras från månad till månad eftersom jag inte tar ut någon semester. Jag tycker du ska kontakta lönekontoret där du jobbar och begära tillbaka dina dagar eftersom du inte tagit ut något. Hoppas det löser sig!

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här