Svar på läsarfråga

Jag fick en fråga från en läsare om hur lång tid det tog för oss att bli gravida som jag tänkte svara på. Här kommer frågan:

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid? Gick du på p-piller? Isåfall hur lång tid tog det efter ppillerstoppet? Försökte ni hela tiden?? Intressant att veta! Jag slutade med p-piller i mars men fortfarande inte hittat min ägglossning.. 

Svar: När jag skulle bli gravid med Lucas så tog det inte ens två månader. Jag slutade med mina p-piller 6:e maj och på midsommardagen blev jag gravid. Jag hade ingen aning om min ägglossning då så vi hade bara tur helt enkelt. Just den veckan som jag hade ägglossning så hade vi sex alla dagar utom en. Jag tror att min kropp kände på sig att det var dags för ägglossning snart eftersom lusten just då var på topp 🙂

Andra gången jag var gravid så blev jag gravid med tvillingar och då visste jag inte heller när ägglossningen skulle vara utan vi hade bara tur. Jag hade precis fått tillbaka min mens efter amningsstopp så den var inte regelbunden ännu. Denna graviditeten gick det på första försöket och vi hade bara sex en enda gång.

När jag skulle bli gravid med Isadora tog det lite längre tid. Då blev jag gravid på 5:e cykeln och då hade vi hållt på i nästan 4 månader. Men då hade jag stenkoll på min ägglossning. Jag använde mig av Natural Cycles så jag visste precis när det var dags. Den här gången hade vi sex varannan dag under ägglossningsveckan.

Har du provat Natural Cycles? Om du inte har provat så kan jag rekommendera det 🙂 Jag har använt både som preventivmedel och som hjälpmedel för att bli gravid 🙂

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Madde

    Hej! Jag körde också på tempmetoden. Däremot använde jag en gratisapp, fertility friend, och den fungerade precis lika bra. Vi började försöka i november och i februari blev jag gravid.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här