Okategoriserade

Svar på frågor

Jag har läst din blogg ett tag nu och förstått att ni ska till Brasilien eftersom Jair kommer därifrån. Men vad ska ni göra där? Hur länge ska ni vara där? Hur blir de med studier, jobb, dagis osv?
Vi ska åka till Brasilien för att besöka hans familj och så att dom kan få lära känna den nye familjemedlemmen 🙂 Vi vill ju att Lucas ska växa upp och känna att han inte är bara svensk utan han är brasse också. Vi ska vara där i 7 månader och under den tiden kommer vi resa lite också. Jag är ju mammaledig så för mig faller det ju sig naturligt. Jair ska försöka få tjänstledigt, han hade inget jobb när vi planerade detta och utbildningen han läste var färdig i december. Vi kommer ansöka om dagisplats till Lucas till augusti 2014 så när vi kommer tillbaka kommer han skolas in.

Skall du fortsätta att blogga när ni reser till Brasilien?
Jajamensan! Blogga är den roligaste hobbyn jag har haft och det kommer jag inte sluta med i första taget! Klart att ni ska få följa med i våra liv även därnere! 🙂

Nyfiken på om Jair pratar portugisiska med Lucas?
Ja, det gör han. Men har pratar mycket svenska också. Men då är jag på honom och säger att han måste prata portugisiska! Vem ska annars göra det? Jag hoppas att Jair får lära sig lite barnsånger på portugisiska när vi är därnere och vi kommer definitivt köpa lite barnböcker därnere också 🙂

Jag undrar om Lucas suger på tummen eller har någon snuttefilt?
Ja, Lucas tar ju inte napp, så både tummen och andra fingrar åker in i munnen. I början tog vi bort tummen hela tiden, men nu gör vi inte alltid det längre… Fast han suger ju inte på tummen så himla mycket om man jämför med ett barn med napp. När han ska sova suger han inte på tummen.

Vad gör man på babysim?
På babysimmet vi går på så får barnen lära känna vattnet och man lär dom att om dom rör sig och sparkar så kommer dom framåt. Vi sjunger också i vattnet och gör rörelser till sångerna. Förutom att detta ger dom vattenvana och möjligheten att leka i tyngdlöshet så är det också mysigt.

På Hagabadets hemsida står det så här:
Målet med vår verksamhet är att barnen ska få vattenvana och upptäcka möjligheterna och glädjen både över och under ytan. Vi vill även lära dem respekt för vatten samt ge dem grundläggande kunskaper inför kommande simundervisning.

Är inte klor farligt för så små barn?
Jag vet faktiskt inte om det är farligt med klor för små barn, men på Hagabadet så renar dom sina bassänger med salt och har minimalt med klor. Det luktar inte ens klor där, smakar inte klor och håret luktar inte klor efteråt eller blir färgat grönt 😛 Vattnet smakar verkligen salt! På babysimmet sa dom att det är ok om bebisarna smakar på vattnet för det är såpass rent. Och det gör verkligen Lucas! Han lapar i sig så fort han får chansen! 🙂

Jag skaffat lite grejer till skötbordet, men en sak som jag undrar vad du använder till är bomullpads?
Det tog väldigt lång tid innan Lucas ögonkanaler utvecklades, nästan 5 månader. Så i början fick vi torka bort gegg från hans ögon flera gånger om dagen. Nu har vi köpt ett helt lager med bomullspads, men nu behövs dom knappt längre!!! Så nu använder jag dom ibland för att bada på lite olja om Lucas har blivit röd i rumpan eller för att torka bort smuts i halsvecken.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.