Träning,  Viktnedgång

Träningsresultat och bakslag

Igår skrev jag ju att det inte hade gått så bra med träningen den senaste månaden, men allt som allt är jag ändå hyfsat nöjd med resultatet av de här sommaren. Jag uppfyllde inte mitt mål, men jag tycker ändå det var good-enough. Under juni-augusti lyckades jag gå ner 5 kg. Målet var 6 kg, men 5 kg tycker jag ändå är bra jobbat! Det betyder att jag bara har 2,3 kg kvar av graviditeten och att jag har gått ner 13,1 kg på 5,5 månad!! Snart är jag tillbaka där jag började! Så nu ligger jag på 70,3 kg.

Jag fick en kommentar med en fråga om hur lång jag är eftersom jag inte ser ut att väga över 70 kg. Jag är 168 cm, så jag är inte sådär jättelång. Men jag är absolut inte tjock och jag har aldrig nånsin redigerat mina bilder för att se smalare ut!! Jag tycker själv att dom här kilona jag har kvar är skönhetskilon och inte överviktskilon, men när jag räknar ut mitt BMI så har det framtills nu visat att jag är överviktig! Nu hamnar jag precis inom intervallet för vad som är normalt. Ibland undrar jag om jag själv har en sån skev verklighetsuppfattning av mig själv och om alla vänner bara säger att jag inte har nån övervikt för att vara snälla…!!! Men jag har storlek S och 36/38 på kläder så då har jag svårt att tänka mig att jag skulle hamna inom intervallet överviktig om man bedömde min kropp mer noggrant. Dessutom är ju BMI bara en fingervisning.

På tal om det där med BMI så gjorde jag en fettmätning igår på gymmet. Det var gratis igår eftersom det är PT-veckan på Nordic denna veckan. Först tänkte jag Nej, usch fy, det ska jag aldrig aldrig göra! Jag kommer bara må dåligt! Sen ändrade jag mig och tänkte att det kanske var ett bra sätt att jämföra med när jag har gått ner till min trivselvikt. Då kanske jag kan se hur mycket fett jag har vid min trivselvikt respektive icke-trivselvikt. Så jag gjorde det.

20130902-231209.jpg
Kön mot domedagen…

Det var en våg som PT slog in ålder och längd och sen fick man hålla i två hantlar och stå barfota på vågen. Den räknade fram att jag hade massa fett.. Usch nu mår jag typ dåligt. Jag frågade PTn vad det borde ligga på och då sa hon: För mig är det för mycket… Hur går det med träningen? Det kändes ju inte alls kul att höra, men när jag sa att jag har varit gravid så sa hon att då är det ok och berättade att hon själv har fött två barn. Egentligen fick jag inte reda på något som jag inte redan visste. Jag har 2,3 kg kvar av graviditeten som är mål nummer 1 att gå ner. Därefter har jag 5 kg kvar till min trivselvikt som är mål nummer 2. Men ändå så mår jag lite dåligt över det här resultatet… Men sen när jag läste lite närmare på kvittot från fettmätningen och upptäckte att jag bara är 3 kg ifrån vad den här fettmätningsvågen säger är normalvikt så känns det mycket bättre.

Förresten är det nån som vet hur den där vågen gör för att räkna ut hur mycket fett respektive muskler man har? Det måste varit något med nån elektrisk signal som skickades mellan hantlar genom kroppen och ut i vågen, annars hade man ju inte behövt vara barfota.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.