Okategoriserade

Svar på fråga i kläddjungeln

Jag fick precis en fråga från Sara om kläddjungeln som jag tyckte att det var bättre att svara i ett inlägg så att ni andra också kan läsa om ni undrar samma sak:

hej! jag undrar vilken strl lucas har nu när han är 1 månad? är gravid med första barnet och vill inte köpa för mycket kläder som dom ändå bara växer ur..men lite i strl 50 måste man ju ha..hur mycket tycker du man ska köpa av dom första storlekarna och hur gjorde ni? har för mej att ni fick köpa lite mer till honom när han föddes? tacksam om du kunde hjälpa mej i kläd djungeln kram sara

Hej Sara! Lucas har fortfarande storlek 50 och vissa av dom i storlek 50 är fortfarande lite stora för honom (beror på märke) men det mesta passar perfekt numera 🙂 hur mkt du ska köpa i storlek 50 beror på om du har tvättmaskin i lägenheten/huset och hur stor du tror din bebis kommer vara när den föds. Det är förstås inte lätt att veta, men fråga din BM om hon kan gissa. Min BM gissade på att Lucas skulle bli 3,2 kg och han blev 2,9 kg. Var du eller din kille stora när ni föddes? Sånt kan ju vara genetiskt. Om din bebis inte väger mer än 4 kg så passar kläderna i storlek 50 nog en månad eller mer. Jag skulle gissa på att Lucas kan ha sina kläder kanske två veckor till eller nåt sånt, iaf dom flesta märkena. Vi har 7 bodys och 4 par byxor som vi har klarat oss på, men vi måste verkligen tvätta varje dag! När små bebisar bajsar så kommer det gärna ut på sidorna av blöjorna. Vissa bebisar spyr jättemycket och andra kissar lätt igenom blöjorna! Men vi hade nog inte klarat oss på mindre än 7 bodys och 4 byxor även fast vi har tvättmaskin i lägenheten. Storlek 50 var ju jättestort på Lucas när han var född men vi gick ändå inte och jag köpte några mer kläder. Han gick ju upp så fint i vikt så han växte i storlek 50 jättesnabbt! I storlek 56 vet jag inte riktigt hur mkt som behövs, men vi satsade mer på storlek 56 så vi har jättemkt kläder i den storleken! Hoppas det var svar på din fråga 🙂

5 Comments

 • Teresa

  Vår pojke var 49 cm 3055 g när han föddes och är nu en månad gammal 55 cm 4380 g. Han kan knappt använda något i 50 nu och började växa ur storleken för två veckor sen redan. Polarn och Pyret har lite större storlekar generellt tycker jag.

  Mitt tips annars är att köpa lite begagnat som backup (t ex tradera) och sen lite favoriter som nytt! Eller har du någon ni kan ärva något av? Känns så onödigt att köpa mycket när det varar så kort tid.

  • Emma

   Oj då!! Våra killar är ju typ lika stora och vår kille kan använda allt fortfarande i storlek 50!! Vår kille är 54,5 cm och väger 4325 gram. Vi har kläder från Hello Baby (Lindex märke), Newbie, H&M och Momin och inga av dom är trånga! Dom enda som börjar bli små nu är kläderna från Ellos i märket Vertbaudet.

   Ja Tradera är bra och ärva om man kan. Jag har köpt en del kläder i storlek 56 från Tradera. Sen får man ju en del presenter också. Men jag tycker inte att 7 bodys är mycket, snarare precis lagom, för oss iaf. Men vi köpte bara billiga kläder i storlek 50 just för att dom kommer växa ur dom snabbt. Håller med om att det är onödigt att köpa mer än vad man behöver nu när dom växer så himla snabbt!

 • pilla

  Min plutt är två veckor äldre än Lucas. Han har storlek 62! Boom jättebäbi ju; ) han väger nog 5, 2 nu och ligger runt 60-61 cm . Var två veckor sedan vi var på bvc. Har handlat en del på tradera nu. Han bäxer ju så fort att det känns som att kasta pengar i sjön om hag handlar kläder i affären hi hi hi.

  Dottern kunde ha storlek 50 i 2 mån typ. Storlek 62 hade jon när hon var 3-4 mån.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.