Frågor & Svar

Svar frågor om amning

Här kommer mera svar på frågor!

Hur långt tid tog det innan du kände att amningen fungerade? Jag får inte riktigt till det o får sår…frustrerande 🙁 

Jag hade tur med min amning. Min amning fungerade från start så jag har aldrig behövt använda min bröstvårtskräm. Det där är så individuellt och det beror på bebisen också så jag kanske inte har så här tur nästa gång. Hoppas du får ordning på amningen snart. Har du provat purelan bröstvårtskräm? Jag har hört att den ska vara bra.

Kräks Lucas ofta? Min flicka kräks väldigt mycket och ofta… Läst att det kan bero på att bebisen får i sig mycket mjölk på en gång vilket säkert stämmer för det sprutar ut mjölk…

Nej, Lucas kräks inte så ofta. Han kräks ibland när han har ätit lite för mycket och ibland när han har hicka. Han har kaskadkräkts två gånger och då blev jag jätterädd men han mådde tydligen bra för han ville äta sen igen och kräktes inte mera… Däremot så brukar han sätta i halsen när han äter och det beror nog på att det sprutar ut mjölk. Men det är säkert så att din flicka kräks pga att det sprutar mjölk. Tänk dig själv om det kommer jättemycket mjölk i munnen och man inte hinner svälja, då får man ju kväljningar!

Hur länge brukar Lucas amma per gång?

Hmm… jag har aldrig riktigt kollat på klockan, men han blir nöjd rätt snabbt. Oftast ammar jag honom nog inte mer än 10 minuter åt gången.

Ger du alltid båda brösten eller kör du vartannat bröst vid varje amning?

Jag kör vartannat bröst eftersom den fetaste mjölken kommer på slutet och då är det bättre för barnet om det får äta färdigt på ett bröst först. Ibland så kan han vara lite otålig och sparka och fäkta med armarna när han ätit en stund. Då brukar jag ta upp honom, klappa honom lite i baken för att se om han behöver rapa om inte annat så kan ju maten få sjunka lite. Sen ger jag det andra bröstet, så då får han ju äta från båda.

4 Comments

    • Emma

      Hej Maria! Lucas äter ungefär 10 minuter var tredje timme. Ibland blir ha mätt snabbare än tre timmar och ibland vill han äta igen efter stund. Det varierar ju lite. Önska vår son kunde ta nappen också! Hoppas det funkar med Wubbanub, jag har höga förväntningar på den nu!

  • Maria

    Att den feta mjölken kommer sist är en myt. Spelar ingen roll om du så ammar 1 minut per bröst innan du byter, barnet får ändå samma ”koncentrat” 🙂 För de som mjölken rinner långsamt på kan ett tips vara att byta bröst ofta under amningen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.