Frågor & Svar,  Tips & Tricks

Frågor om att amma offentligt

Jag har fått en del frågor om att amma offentligt som jag tänkte besvara i det här inlägget 🙂

Hur gör du när du är ute med amningen? Ammar du offentligt? Med filt?

Jag har faktiskt inte märkt att nån har tittat när jag har ammat offentligt. Jag trodde att folk skulle stirra och att jag skulle känna mig obekväm pga det. Men jag har inte märkt att nån har tittat överhuvudtaget… Kanske är det för att jag har varit så upptagen att prata med mina mammakompisar att jag inte har sett att nån runtomkring har stirrat. När jag är med dom andra mammorna blir det så naturligt att amma så jag brukar inte ens tänka på det. Jag har ammat en gång på ett café när jag varit ensam, men det var på Jairs jobb och det var nästan ingen där. Jag har inte ammat med filt, men jag har alltid med mig en filt om jag skulle vilja använda den.

Barnet täcker ju rätt mycket av bröstet med sitt huvud och väljer man att ha t.ex. LoveMilks eller Boobs amningsplagg så tar man ju bara fram så mycket av bröstet som man behöver och det täcks ju av barnets huvud. Då känner man sig inte så naken. Ibland använder jag också H&M’s amningslinnen och tar en annan topp ovanpå. Då behöver jag bara dra upp toppen som är ovanpå och sen knäppa upp amningslinnet under, då blir man heller inte så naken som man hade blivit om man bara hade använt ett amningslinne.

Jag har såååå mycket mjölk som läcker när jag ammar. Ex. ammar jag från höger rinner det massor från vänster. Använder du amningsinlägg?

Jag har också mycket mjölk och det ”sympati-läcker” alltid från det ena när jag ammar på det andra. Jag har läst att vi 6-10 veckor slutar dom flesta att läcka. Undra om man även slutar sympati-läcka då? Ja, jag använder amningsinlägg. Jag gör åt flera amningsinlägg om dagen så jag har alltid med mig några stycken i skötväskan.

Kan du föreslå caféer som är barnvänliga i Göteborg?

Jag har varit på Villa Belparc i slottskogen många gånger och det är verkligen toppen! Där finns massor av plats för barnvagnar både inne och ute. Många mammor går dit och fikar så dom är nog vana vid ammande kvinnor också. Deras toalett med skötbord är riktig fräsch med massor av spotlights i taket bebisarna gillar att titta på! Suveränt!!!

Jag har också varit på Språkcaféet nära Järntorget. Det är också toppen där! Dom har också massa plats för barnvagnar och skötbord på toaletten.

Sen har jag faktiskt inte varit på nåt annat café än. Men jag har fått en del tips från vänner och er läsare på barnvänliga caféer, så här kommer en liten lista:

Pärongården på Olivedalsgatan nära slottsskogen
Dahls vid Lilla Bommen
Köttbullekällarn/Café du Nord vid Saluhallen
Condecco på avenyn
Cafeet inne på naturhistoriska museet i slottskogen

Fortsätt gärna fylla på listan om nån annan har nåt att rekommendera 🙂

Alla har säkert redan sett den här omtalade videon redan, men jag slänger in den här ändå, för jag tokgillar verkligen den!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QkUlA_zupuc[/youtube]

Fortsätt gärna fråga, jag tycker det är jättekul att svara 🙂

2 Comments

  • Hannah

    Jag har läckt från andra sidan så länge jag ammat, det är utskrivningsreflexen som kommer igång när bebisen suger så finns mjölk kommer det nog i alla fall litegrann. Och av nån konstig anledning blir det även så vid orgasm :0

    Svar från Emma: Haha!!! Men åhh vad knäppt!!! Men kul 😀

  • Duss

    Avskyr den videon. Tycker det är överdrivet att slita fram brösten och amma stora ungar med tänder som går omkring. Givetvis ska man amma offentligt men då får man faktiskt vara diskret. Har själv barn och ogillar folk som inte är diskreta när dom ammar! Videon är så löjlig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.