Stadsmuseets lekland med 3 mammor

Idag har jag och Lucas haft en jättemysig fredag tillsammans. Vi tog sovmorgon och efter en lugn och skön morgon åkte vi till Stadsmuseet där dom har en jättefin lekavdelning. Visste ni det? Jag fick reda på det för ett år sen! Det kostar 40 kr för ett årskort och är man under 25 år så behöver man inte betala något alls! Köper man ett årskort så går man in gratis på Göteborgs Konstmuseum, Röhsska museet, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska Museum också! Sjöfartsmuseet har också en jättefin lekavdelning för barn och man kan klappa fiskar och titta på fiskar i akvarium. Jag måste gå dit nu snart känner jag! Lucas tycker det är så spännande med djur!!

Idag var vi i alla fall på Stadsmuséet med tre bloggerskor som allihopa har döttrar. Det var Thaimorsan, JenniferochMolly och Jagochmitthjärta som var med oss idag. Elin (Jag och mitt hjärta) hade med sin lilla 3 veckors bebis och det var helt galet vad sugen man blev på att få sin egna bebis nu!      

Många bilder är lånade av Thaimorsan som har fotat med sin nya kompis hehe!!

Lucas hade jättekul på muséet idag och sprang runt och lekte nästan helt utan att titta efter mig! Det är lite lustigt för Lucas har nästan bara tjejkompisar, i alla fall så har alla vi umgås ofta med döttrar. Kommer han bli en liten tjejtjusare tro? Jag undrar ibland om det kommer påverka honom på något sätt om han inte får träffa så mycket pojkar på fritiden? Han väljer ju oftast flickor att leka med på dagis också. Jag tänker att det kanske passar honom bättre för han är ganska lugn och försiktig av sig och det är ju faktiskt väldigt många flickor (självfallet kan pojkar också vara lugna och försiktiga och flickor kan vara tvärtom). Men tror ni att det kan påverka negativt på nåt sätt? Behöver barn kompisar av båda könen när dom är 2,5 år? Eller spelar det ingen roll?

Lånad bild från Thaimorsan 🙂

Efter allt bus på Stadsmuseet var barnen trötta och mammorna hungriga, så vi gick och fikade. Barnen var säkert hungriga också efter all lek 🙂 Och efter att dom hade ätit lite så blev dom pigga igen. Ja, enda tills vi satte oss på bussen. Lucas satt på ett eget säte och plötsligt hörde jag honom andas tungt och då hade han somnat!! Haha! Men han sov högst en minut innan jag väckte honom. Lilla skruttis! När man blir så trött på vägen hem, ja, då har man verkligen haft riktigt riktigt skojigt 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Mamma Maria

  åh va skoj, hade ingen aning om att stadsmuseet hade det, Sjöfartsmuseet är dock en favorit!

  Tror absolut inte att det spelar någon roll, tror att barn leker med de barn som de har skoj med vare sig de är 2,5 eller 12 år.

  Svara
 2. s

  Barn leker med barn. Det är vi vuxna som delar in barnen i kön och har förväntningar på hur de olika könen ska vara. Min äldste son lekte mest med tjejer på föris. Min dotter lekte bara med tjejer på föris. Nu i skolan är det tvärtom. Sonen har killkompisar, likaså dottern.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här