Okategoriserade

Springcykel till en 3-åring

Det fick faktiskt bli en springcykel också! Innan jag skrev mitt inlägg om 3-års-presenter till Lucas så hade jag inte en tanke på att det fanns springcyklar att välja på också. Jag vet inte ens om jag visste att det fanns sånt för så små barn, men sedan en läsare kommenterade och tipsade om det istället för trehjuling så har jag hållt ögonen öppna. Och jag har faktiskt sett en himla massa barn som åker springcykel till dagis varje dag och dom barnen är nog mellan 3-4 år. Så då bestämde jag mig för att Lucas skulle få en springcykel han också!

pinepeak springcykel rea jollyroom

Jag hade kunnat lämna tillbaka trehjulingen och bara satsa på springcykeln, men eftersom jag vet att Lucas verkligen vill ha en trehjuling så bestämde vi oss för att behålla den. Dessutom så är det väl bra träning att lära sig att trampa också… Men jag tror att vi kommer ha supermycket användning för springcykeln, för den lär väl sig barnet att hålla balansen med? Och när jag har sett dom andra barnen åka springcykel till dagis så har det åkt i vanlig promenadtakt och det ser så smidigt ut!

Jag tänkte att vi skulle vänta med att ge springcykeln tills det blev lite vårigare ute. Jag funderar till och med på om vi skulle vänta med den så att den får bli ännu en komma-hem-från-bb-present. Det hade ju fallit sig ganska bra i tid när Jair är pappaledig och det är april månad. Jair skulle då kunna gå ut med Lucas lite medans jag och bebis sover osv. Vi får se om vi kan hålla oss tills dess hehe 🙂

Ni hittar springcyklarna på den stora rean just nu, klicka HÄR!

springcykel jollyroom rea

/I samarbete med Jollyroom

2 Comments

  • Mikaela

    Vi köpte precis en sådan springcykel till vår kille nu när han fyllde två. Är väldigt omtyckt och man ser hur fort de lär sig att hålla balansen på den o sparka på med benen.

  • Amanda

    Vad kul att ni köpte en Springcykel också! Det stämmer att de tränar balansen och det är det som är det svåra när man lär sig cykla. Du skrev förut att Lucas är försiktig, min son var också försiktig i början. Vi hade den inomhus ett tag så att han kunde få närma sig den i sin egen takt. Han började med att bara sitta på sadeln och balansera, sedan började han ta sig framåt. Det gick långsamt i början men då lärde han sig också hur man stannar. Efter några veckor vågade han mer och vi kunde ta den till parken och så Det går verkligen att ta det i sin egen takt och som sagt, det underlättar sedan när de ska lära sig cykla på riktigt. Ofta behövs inte ens stödhjul

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.