Okategoriserade

Hej alla nya läsare!

I veckans nyhetsbrev från Loppi, som skickades ut idag, stod det några rader om mig så jag tänkte passa på att presentera mig själv för nya läsare som har tittat in idag 🙂

20140609-133603-48963249.jpg

Jag heter Emma och är mammaledig i Brasilien sen ett halvår tillbaka. Här bor jag, min brasilianske fästman och vår son Lucas som är 1 år och 3 månader tillsammans med svärföräldrarna i en liten favela (kåkstad) i Salvador, men i slutet på juli flyttar vi hem till Göteborg igen 🙂 I min blogg skriver jag om livet som förstagångsmamma, om Lucas, livet i Brasilien, vår vardag, träning, tips, tester, suget efter nummer 2 och allt annat som rör sig i huvudet på mig 🙂 Nu när det är dags för VM kommer jag ta tempen på brassarna så häng med oss här på bloggen! Här uppdateras det flera gånger om dagen!!!

2 Comments

 • Sanna Kling

  Hej,
  Vilken underbar blogg, jag funderar hur du kommunicerar där. Kan du portugisiska eller kan din fästman svenska? Lär du dig språket och är det svårt att lära sig? Tipsa gärna isåfall.

  Massa kärlek till er <3

  • Emma - På Smällen!

   Hej! Vad kul att du har hittat hit 🙂 Vi har flyttat hem till Sverige igen, men vi båda pratar varandras språk. Så i Sverige pratar vi mest svenska medan vi pratar väldigt mycket portugisiska i Brasilien. Jag lärde mig portugisiska när jag träffade min sambo för det är väldigt svårt att kommunicera i Brasilien eftersom så få kan engelska. Jag tyckte det var ett ganska enkelt språk att lära sig, enklare än franska 🙂 Jag pluggade på högskolan i Dalarna i 1,5 år. Dom har portugisiska på distans, kan varmt rekommendera det 🙂 om du har möjlighet så kan du passa på att åka ner till Brasilien och plugga därifrån, det gjorde jag och många andra i min klass 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.