Smörja in magen när man är gravid

Just det här med att smörja in magen när man är gravid debatteras i alla gravidgrupper på facebook. En del är tvärsäkra på att det gör skillnad och andra är tvärsäkra på att det inte har någon som helst betydelse. Jag är en av dom som tror att det gör skillnad. Jag har massor av bristningar på dom ställen jag inte har smörjt, men magen smörjde jag från vecka 6 i båda graviditeterna och hittills inga bristningar. Om det berodde på hormoner eller genetik, i mitt fall, så undrar jag varför dom inte dyker upp där jag smörjer också. Det intressanta är att forskning har inte lyckats bevisa vad bristningar kommer ifrån och det finns inga studier som är tillräckligt omfattande som kan säga vad som är rätt och fel i det här. Däremot finns det massor av teorier om att bristningar beror på gener eller hormoner, men det finns också teorier om att man kan motverka bristningar och en del av dessa talar för att det är själva smörjningsprocessen som motverkar. Hur det än ligger till med det där så tycker jag att det är värt att sköta om sin hud lite extra, särskilt när man är gravid och SÄRSKILT nu på vintern. Man har ju faktiskt inget att förlora på att smörja huden!

Jag smörjer magen med Bio-Oil varje morgon och varje kväll. Jag känner att min hud mår bra av det, den är alltid len och återfuktad och jag har till exempel aldrig upplevt att det kliar på magen som många andra gravida upplever. Det beror kanske på att jag smörjer så ofta. Ibland kan jag känna att huden stramar lite och då brukar jag smörja en extra gång med nån bodybutter så dom dagarna blir det 3 gånger.    
Iförrigår hämtade jag ut mitt förmodligen sista paket med olja till magen. Nu räcker det nog fram till april 🙂 På min instagram var det några som frågade var man kan köpa Bio-oil. Jag tror det finns på apoteket eller i alla fall vissa apotek. Men annars så rekommenderar jag att köpa på nätet 🙂 Köp Bio-Oil med fri frakt HÄR

/Sponsrade produkter från Bio-Oil

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. S

  Första barnet: smörjde noga in magen = inga bristningar
  Andra barnet: smörjde sporadiskt in magen = inga bristningar
  Tredje barnet: smörjde ALDRIG in magen = inga bristningar….

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åh vad skönt!!!!! Hoppas att jag slipper också! Har en kompis som inte fick nåt med första barnet men massor med andra. Hon fick så mycket att hon mådde dåligt över sin mage 🙁

   Svara
 2. Jungfrumamma

  Jag har 3 barn. Jag smörjde med först, fick bristningar. Med andra smörjde jag inte och fick inga bristningar och inte heller med trean. Jsg gick iofs 2 veckor över tiden med första

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Fick du bristningarna på slutet med första eller kom dom tidigare? Men jag kan tänka mig att när huden har töjt sig en gång så töjer den sig lättare dom andra gångerna men jag vet inte…

   Svara
 3. Sofi

  Jag smörjde inget med första barnet, provade bio oil en gång dock men fick utslag av den. Gick över 10 dagar med första och fick en bebis på 4050 g så magen var rätt rejäl men inte en enda bristning. Inte smörjt denna gången heller och hittills inga tendenser till bristningar. Har sedan tonåren lite bristningar men inget på magen och inget från graviditeterna.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åh vad synd!! Men gud så skönt att du slapp bristningar! Hoppas du slipper den här gången också 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Hmm… jag har inte tänkt på det alls. Visste inte ens om det. Jag är inte så påläst och kollar inte allt. Jag är mer noggrann med saker som ska användas till bebis och Lucas och när jag stöter på ett bättre alternativ till exempel deodoranten från Moyana Corigan som jag skrev om, så brukar jag försöka att byta till det bättre alternativet. Just nu tänker jag mest på att jag inte vill ha bristningar på magen…

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här