När ska man packa BB-väskan?

När är det egentligen dags för att packa BB-väskan? I min aprilgrupp så vet jag att åtminstone en mamma har redan gjort det! Jag blev lite stressad och så började jag tänka på allt jag inte har gjort än. Är det dags att börja nu kanske? Jag har inte börjat tvätta bebiskläder heller, jag har inte ens inventerat det vi har sparat från Lucas än… Det känns som det är såååå lång tid kvar i mitt huvud, men det är bara 2,5 månad kvar. Jag tror inte att bebis blir tidig, men det kanske är bäst att vara på den säkra sidan?

Hur gör ni? Har ni packat BB-väskan än? Hur lång tid innan tycker ni är lagom om man varken är tidoptimist eller tidspessimist?

Relaterade Inlägg

13 Kommentarer

 1. Mikaela

  Jag tycker jag är “dåligt” förberedd för förra gången hade vi allt fixat i så god tid innan. Men gått igenom kläder och tvättat samt packat väskan har jag gjort. En annan jämför ju med förra gången och vi fick ju tidigare då samt var inne o stoppade värkar i v 30. Så det har lite varit min deadline. Men vissa packar ju inte väskan förrän värkarna är igång. Alla gör ju som de själva vill men jag gillar o vara ute i god tid.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Samma här! Jag vill gärna var ute i god tid! Jag packade BB-väskan 1 månad innan förra gången och lämnade en lista med saker som skulle i när det var dags (sånt som jag fortfarande använde som jag inte hade dubbelt av). Det fungerade väldigt bra, men när jag skulle försöka tänka ut kläder att ta på mig för att åka in till BB då fungerade inte hjärnan. Värkarna tog över hjärnan och det tog säkert 30 min att komma på vilka skor och kläder jag skulle ha på mig. Den här gången ska jag bestämma kläder iförväg också 🙂

   Svara
 2. Åsa

  När jag var gravid så packade jag BB väskan i vecka 34-35 första gången. Packade om den två gånger jag hade så mycket sammandragningar och trodde att bebis skulle komma tidigare så jag ville vara redo. Nu kom han tidigt som jag misstänkte men bara en vecka innan bf. Jag tycker man kan packa väskan när man känner för det. Det är väldigt mysigt och man hinner förstå att det skall komma en liten snart som behöver allt i väskan. ☺️

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Jag håller helt med dig! Klart man ska göra det när man känner för det 🙂 Jag känner för det snart, tror jag… Men jag är en sån person som behöver en deadline för att få det gjort haha! Så även om jag är sugen på att packa nu, så är det inte säkert jag kommer göra det för det är ju såååå lång tid kvar haha! 🙂 Jag ska nog sätta 14:e mars som deadline i alla fall, då har jag en månad på mig till BF 14:e april 🙂

   Svara
 3. Karolina

  Min son är född i v.41 och då när det var första barnet var den packad minst en månad innan typ. Med andra barnet var jag så övertygad om att jag skulle gå över igen. När jag var i v.36 åkte jag och sonen iväg på släktträff 20 mil bort och mannen var i väg på annat håll. Vi funderade innan jag åkte på om jag skulle ha med någon BB-väska, men det var ju så långt kvar så struntade i det. Så började vattnet sippra på 36+1 när jag var borta så vi fick åka hem tidigare. Jag fick ringa mannen och be honom packa ihop lite grejer och möta upp på förlossningen. Jag hade lagt fram lite kläder till bebisen det var allt förutom att jag hade skrivit en lista. Han fick med en hel del i alla fall. Sen fick vi i alla fall åka hem igen så hann packa själv. Dottern föddes sen i v.36+3 med snitt för busungen vände sig på slutet. Så ett tips är väl att packa en månad innan eller i alla fall börja fundera på vad man ska ha med och skriva en lista. När det väl är dags är det så lätt att glömma sånt man vill havmed sig, även om man skulle klara sig utan det mesta.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Oj spännande att läsa! Jag håller med om att den där listan är åtminstone guld värd. Det är svårt att tänka ut vad man vill ha med när man är mitt uppe i tusen andra tankar. 🙂

   Svara
 4. Angelica Lagergren

  Men första barnet packade jag redan i vecka 30 typ… Andra barnet väntade jag hur länge som helst, haha. Men det gick bra i alla fall! 😉 Min tvillingsyster packade BB-väskan samtidigt som hon hade värkar. Kram Angelica

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Haha usch! Det låter superjobbigt att packa samtidigt som man har värkar! Jag hade inte kunnat koncentrera mig haha!

   Svara
 5. Felicia

  Jag har lagt i lite bebiskläder i en väska haha. Ska nog försöka packa lite till ikväll. Är i vecka 38 så dags snart. Med första barnet packade jag tidigare antar jag, men minns inte riktigt. Alla bebiskläder från dottern är i alla fall tvättade och vikta ner i en låda.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åhh spännande! Då är det dags snart ju 🙂 Nog bäst att packa klart för det kan ju köra igång när som helst nu 🙂

   Svara
 6. Karoline

  jag är skrockfull och packade inget förrän värkarna kom/ vattnet gick, använde kläderna på BB till lillan sen när hon var född, sen fick man en massa i present. Gjorde likadant med tvåan

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Hihi! Jag är också skrockfull om vissa saker, men inte just detta. Men köpte du inget innan dina barn föddes då? Jag visste inte att dom hade kläder på BB? När Lucas föddes så erbjöds han bara en hjälmmössa, inget mer…

   Svara
   • Karoline

    Beställde vagn, och köpte en spjälsäng, och sängkläder inte ens den hade jag bäddat så hon fick lägga sig direkt på madrassen när vi kom hem. Babyskydd till bilen fick man låna i 6 månader från BB när mina barn var små. Annars hade jag inte köpt någoting!
    Sen när vi skulle ha tvåan hade man ju en del grejor man kunde använda.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här