Okategoriserade

Sista ultraljudet

Hej alla! Tänkte uppdatera er alla lite innan jag går och lägger mig. Idag var jag på ultraljud igen fast denna gången på Brämaregården och där fick jag träffa en kanonbra läkare. Jag blev inte alls så besviken eller ledsen som jag trodde att jag skulle bli av att höra beskedet igen. Så jäkla bra är min läkare.

Han tittade riktigt ordentligt på ultraljudet och berättade att fostret hade krympt eftersom det inte längre levde. Han visade den andra fostersäcken som var pytteliten och mamma som var med frågade massor om det inte kunde vara så att den andra tvillingen låg bakom etc. Sånt som jag själv hade funderat på men som jag hade så svårt att fråga. Han tittade runt i hela livmodern och gjorde allt för att jag skulle känna mig säker. Efter ultraljudet så försökte han lätta upp min sorg och sa på ett lättsamt sätt att även om denna bebisen inte ökade ut familjen så betyder inte detta att barnaskaran kommer förbli liten.

Han svarade också på alla oroliga/dumma frågor som jag inte vågade fråga innan jag ens hade frågat om dom. Typ att jag inte hade gjort nåt fel, ätit nåt fel eller nånting sådant. Sånt här händer och det är vanligt och det beror inte på kaffe, mögelost eller något annat. Han är så vetenskaplig i sina förklaringar, men uttrycker sig på ett sätt som får en att skratta istället för att känna sig dum. Han förklarade saker som varför läkare förr sa att man skulle vänta minst två menstruationer med att bli gravid (som bara är skitsnack) fast än jag inte frågade. Han sa att det är för att förr i tiden var det mer praktiskt om mammorna väntade två menstruationer för då hade man inte ultraljud och då blev det svårt att veta hur gammalt barnet var eftersom enda metoden var att klämma på magen. Han sa att så fort man känner sig redo så kan man försöka.

Han berättade också massa saker om abortpillret som egentligen inte framkallar en abort, bara en mens om fostret redan är dött. Alltså kommer fostret inte ut om det inte lever. Om man gör en abort sväljer man också en tablett så att fostret först dör innan man framkallar menstruationen. Det kändes väldigt tryggt att veta allt det här! Jag önskar att alla läkare och sköterskor var som honom! Alla sköterskor (utom en) på Sahlgrenskas gynnakut borde gå en charmkurs hos honom.

Efter att jag hade varit där så mår jag faktiskt mycket bättre. Jag känner mig redo att gå vidare nu och det känns som jag har slutat drunkna i sorgen som finns inom mig. Jag gråter fortfarande och är ledsen ibland, men jag känner mig mer som mig själv nu.

20140923-223826-81506666.jpg
Sista matbilder som gravid med bönan

5 Comments

 • Hanna

  Vad skönt för dig att du fick en så pass bra läkare och att du börjar känna dig lite mer som digsjälv igen! Hoppas allt går bra som det ska med missfallet/aborten nu också 🙂 kram

 • Caroline

  Det är så otroligt viktigt att man blir bemött bra i vården! Alla läkare borde verkligen bry sig om sina patienter på det sättet som din läkare gjorde nu! Skönt att det börjar kännas bättre nu och veta att ibland händer sånt här tråkigt av sig självt och inget man kan påverka själv..
  Ta hand om dig! Kram

 • Josephine

  Va bra Emma! Precis såhär ska det gå till! Skönt att du känner dig tryggare nu! Det kommer snart att ta sig igen ska du se! Vi ska ju gå med mage båda två snart! 🙂

 • Marie Alvas mamma

  Skönt att du fick träffa en så bra läkare. Det är ju så det ska vara, man ska bli informerad så man slipper undra. Klokt att du tog med din mamma som kunde hjälpa dej med frågor. Tänker på dej. Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.