Tips & Tricks

Så här fyndar du på rean 6-12 månader iförväg!

Sådär! Nu är hösten och vinterns alla skor beställda 🙂 Gud vad skönt att ha detta avklarat! Nu har vi nog inga flera klädutgifter förrän till våren då det kanske behövs ett och annat plagg, men eftersom jag redan har handlat det mesta som kommer behövas nästa år så lär det inte bli nån stor kostnad att axla då heller 🙂 Jag har fått en del frågor om vilka storlekar jag köper när jag handlar ett halvår eller ett år innan kläderna ska användas så det tänkte jag dela med mig av i det här inlägget.

Ett par av Kavaten ska skickas tillbaka, jag köpte två för att kunna testa storleken… 🙂

När det kommer till kläder så har jag lärt mig att se ungefär hur snabbt Isadora och Lucas växer. Lucas har alltid legat ett eller flera snäpp under i storlek om man går efter ålder i storleksguiden. Det är först nu som han har vuxit ikapp och använder den storlek som storleksguiden säger. Isadora däremot, hon har alltid följt åldern i storleksguiden, särskilt nu när hon är över 2 år för då är ju ålderspannet på storlekarna ett till två år, t.ex. 2-3 år, 4-6 år, 6-8 år. Barnen växer inte lika snabbt när dom kommer över 2 år så det blir tryggare att handla i förväg.

När det gäller skor så är det mycket mycket klurigare eftersom barnens fötter växer stötvis, men nyligen kom jag på ett knep för att kunna handla på rea i ett halvår i förväg utan någon risk alls. Observera att detta inte är någon reklam, utan bara ett knep som jag kommit på. Jo, jag såg nämligen att Footway (annonslänk) har 180 dagars öppet köp och fri retur! Det innebär att jag kan köpa alla barnens höst- och vinterskor nu och lämna tillbaka dom ifall det visar sig att dom har vuxit ur dom om ett par månader när snön kommer. Hur bra är inte det?!

Jag har också fått en fråga om vilka skomärken jag föredrar till barnen så det tänkte jag dela med mig av. Jag tycker att skor är det allra viktigaste plagget till barnen så om det är något jag spenderar pengar på så är det barnens skor. Varför tycker jag så? Jo, för att jag har läst att barnens fötter, leder och gångstil kan påverkas av vilka skor dom har. Om barnen har dåliga skor eller använder begagnade skor som är slitna efter något annat barns fötter så kan det påverka barnet och kan ge upphov till smärtor senare i livet. Jag förstörde mina fötter i tonåren och har haft jättemycket besvär med onda fötter. Jag vet hur jobbigt det är och vill absolut inte att barnen ska få sådana problem och därför prioriterar jag skor. Jag tycker egentligen att Kavat är för platta och föredrar Superfit (annonslänk) framför alla andra märken. Superfit har en mjuk fotdyna och vann dessutom Testfaktas bäst-i-test för vinterskor. Andra märken som jag har fått för mig är bra efter att ha läst recensioner och fått rekommendationer är Angulus, Bisgaard och Timberland. Till vintern köper jag Sorel (annonslänk) eftersom dom klarar -32 grader, då vet jag att barnen inte behöver frysa om fötterna 🙂

Någon mer som brukar handla på rean långt i förväg? Vilka märken brukar ni köpa på skor till era barn?

 

7 Comments

 • A

  Ett tips är lekmer hemsida. Ett par vinterskor från Superfit som vi köper är nästan halva priset plus att man får 15 procent på rean när man uppger en kod

  • Emma - På Smällen!

   Men åh så grymt! Tack för tipset!! Jag hade en rabattkod på Footway sedan jag fyllde år som funkade på rean så jag fick 20% på allt jag handlade igår även det som var på rea 🙂 Men ska in och kika, får jag det billigare på Lekmer kan jag ju alltid skicka tillbaka 😉

 • Johanna

  Tack för bra tips!!
  Tidigare ikväll köpte jag Kavats vintersko yxhult från footway, så jag ska lägga på minnet att man kan returnera /byta i 180dagar, tack för tipset ?☺️ men jag fegade ur och valde kavat, hoppas att vinterskorna är mindre platta…

  Sen beställde jag vinteroverall från Lek mers märke Kuling, det märket är budget men är mycket omtyckt ☺️ sammanlagt tjänade jag 800kr på att köpa skor och overall nu ??? jag som tänkt att jag minsann inte ska stressa och köpa i förväg, men så blev jag inspirerad av dig igår ?

  • Emma - På Smällen!

   Åh vad roligt att höra att du blev inspirerad 🙂 Jag tycker det är svårt att känna på vinterskorna om dom är platta eller inte men man känner den tydliga skillnaden mellan Kavat och superfits sandaler i alla fall.

   Åhh tack för det grymma tipset! Jag tycker också om Kuling. Vi har haft regnkläder från dom och varit nöjda 🙂 Vi har det vi behöver redan, men bara för att du skrev om Kuling nu så måste jag in och kika om jag kan fynda till nästa säsong haha! Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.