Vad sa läkaren om Isadoras prickar?

Idag har vi varit på ännu ett läkarbesök med Isadora och den här gången var det en annan läkare. Jag började med att berätta hela händelseförloppet med Isadoras prickar och hur länge vi har haft problem för att läkaren skulle få en bra bild av läget.

Det började i februari när vi kom hem från Brasilien. Vi hade varit hemma i 1-2 veckor när prickarna plötsligt dök upp. Isadora fick någon kräm som skulle hjälpa mot streptokocker (svinkoppor) men när den inte hjälpte fick vi komma tillbaka för att få Kåvepenin utskrivet istället. När penicillinkuren var över var prickarna betydligt bättre men inte borta så vi fick Mildison utskrivet för att hon skulle sluta klia och för att huden skulle få en chans att läka. Det tog lång tid, men efter att ha smörjt morgon och kväll så var hon äntligen prickfri i början på juni. Den lyckan var dock inte lång för precis innan midsommar kom hon hem från förskolan med ett stort märke på magen. Det såg ut som nåt slags bett från en insekt och ett par dagar senare var hon alldeles prickig igen. När vi åkte till Italien var prickarna fortfarande inte borta och efter ett par myggbett så blev alla prickarna större samt knölen på halsen och hon började klia hysteriskt. Vi gav henne allergimedicin och efter det kliade det mindre men hon kliar fortfarande varje dag, flera gånger om dagen trots att vi gett allergimedicin och smörjt med Mildison i 3 veckor nu.

Jag passade också på att förklara varför jag var orolig och vad det är som gör att jag inte tycker att dom olika “diagnoserna” (svinkoppor och allergisk reaktion) går ihop. Jag menar, om Isadora är allergisk, hur kan hon då bli bättre av penicillin? Läkaren förklarade att när det blir infektion eller t.ex. en smitta i såren så behandlar man med penicillin men inte annars. Hon trodde precis som den andra läkaren att Isadora reagerar starkt på insektsbett och därför bör använda Aerius i 2-3 dagar så fort hon får insektsbett för att undvika att hon får såna här reaktioner i framtiden.

När hon hade tittat på Isadora kom hon fram till att ingen penicillin behövdes men att Isadora behövde en kur med starkare kortison samt mjukgörande kräm att smörja kroppen med. Hon sa att Mildison som Isadora använt innehåller knappt nån kortison och att den främst skrivs ut till ansiktet. Den nya kortisonkrämen heter Emovat och får endast användas i 14 dagar. Vi har fått ett smörjschema med nedtrappning så att vi inte slutar med krämen tvärt. Jag hoppas verkligen detta hjälper nu…

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Johanna

  Om läkaren nu har rätt så är det toppen att ni fick en starkare kortison. Hoppas det hjälper och att isadoras känslighet växer bort ?

  Svara
 2. Jennie

  Eftersom läkarna inte har en aning om vad prickarna är för något så tycker iallafall jag att du INTE ska smörja din 2 åriga dotter med en kräm som är rekomenderad att “Användas med försiktighet till barn under 12 år”.
  Ta namnet på krämen och sök på info om “ingredienserna”(giftet) och dess biverkningar.
  Jag har själv en 2 åring som haft svåra eksem sedan han var 2 dagar gammal, jag skulle aldrig smörja in honom med starka krämer, jag har märkt att han kliar mer om han har ätit godis, så mitt tips är att skippa socker och mat med tillsatser på veckodagarna å se om de kliar mer nån dag efter fredagsmyset.
  Hör av dig om du vill ha tips och recept på goda hemgjorda “snacks” o mellanmål som barn gillar!

  Till alla som läser: Be open minded och ifrågasätt ALLT!! 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag förstår hur du tänker, jag slog upp krämen på FASS igår. Det är en grej som jag ska ringa och dubbelkolla och det är att det står 7 dagar i FASS. Jag känner dock att vi inte har nåt annat val. Eländet fortsätter ju bara. Jag ger inte Isadora godis och hon är inte med på fredagsmyset än så det har inte med något sånt att göra. Prickarna blir inte värre av några livsmedel, det enda som gör det värre är insektsbett. Jag är rätt säker på det för det blir liksom inga fler prickar och dom enda gångerna som det blivit värre är när hon har fått något bett.

   Jag känner att jag måste få stopp på kliandet för som läkaren förklarade så kommer det bakterier i såren och då blir det värre, därav den långa penicillinbehandlingen i början på året.

   Jag tycker såklart att det är jobbigt att använda en starkare kortisonkräm på henne, men det finns risker med att låta henne gå med detta också.

   Tack ändå för att du bryr dig och för tipsen 🙂

   Svara
   • Jennie

    När jag skriver godis menar jag glass, kakor, bullar, bröd, kex allt med socker i och allt med dolt socker som korv, köttbullar m.m.
    Ok, du gör de som du tycker känns bäst såklart.
    Men! ja kan tipsa om an grym naturprodukt! 100% ekologiskt Shea smör, man kan ta de direkt på sår och torr hud, den är anti-inflammatorisk, bakteriedödande och innehåller bra vitaminer.
    Gör så att sår läker fortare och lägger sig som en tunn skyddande hinna. Fantastiskt;)

    Din dotter är känslig mot bett? hon kommer ju ändå få nya när du är klar med den “kräm kuren” du kör nu. Så de känns onödigt att behandla något som ändå kommer tillbaka.
    Hoppas inte att du känner dig påhoppad av mig, jag brinner för sånt här med naturmediciner och nyttigheter och vet hur bra dom fungerar:)
    Men ge Shea en chans! finns att köpa på bla. jordklok.se
    Mvh Jennie

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här