Kollat hörseln och nytt läkarbesök för Isadoras prickar

Idag har vi varit uppe med tuppen för att Lucas var inbokad för hörselkontroll. Det var jag som hade bett om hörselkontrollen för vi hade en period här hemma där Lucas ofta sa “Va?!”, inte bara en gång utan ibland tre gånger på samma sak. I början blev jag irriterad och trodde att han gjorde annat istället för att lyssna när jag upprepade mig för tredje gången, men när jag tittade på honom såg jag att han satt som ett litet ljus och lyssnade men hörde ändå inte. Jag blev orolig och berättade för BVC som skickade remiss till hörselkontroll.

Under tiden som vi väntade på att få komma till hörselkontroll gick den här “Va”-perioden över och jag började fundera på om det kanske har med åldern att göra? Barn kanske har en period där dom ofta säger “Va?”… Jag upptäckte också att Lucas ibland säger “Va?” när han inte förstår vad vissa ord betyder och eftersom han älskar detaljer kring komplicerade saker som vulkaner, åska och kroppens organ och funktioner så blir det ganska detaljrika diskussioner.

När vi kom till hörselkontrollen idag så var jag inte längre orolig för att Lucas skulle höra dåligt, men det kändes skönt att kolla upp det ändå. Audionomen berättade att ibland kan barn bli förkylda (ofta under vinterhalvåret) och då samlas vätska i mellanörat som kan göra att hörsel tillfälligt försämras. Det kan alltså varit det som jag upplevde med Lucas för hörseln var det i alla fall inget fel på 🙂 Undersökningen visade att Lucas har perfekt hörsel och hör precis det som han bör höra 🙂

Nu är vi hemma igen, men snart är det Isadora som ska till läkaren med sina prickar. Jag tycker det är skumt att dom fortfarande är kvar efter mer än 3 veckor med allergimedicin och Mildison. Hon har inte fått några nya myggbett eller någon allergireaktion sedan hon blev myggbiten i Italien, borde inte prickarna försvinna nu? Och om vi spolar tillbaka bandet till när allt började, precis efter hemkomsten från Brasilien, då fick hon ju penicillin mot svinkoppor och blev bättre, men om det är allergi/atopiskt hud hon har, då borde hon väl inte bli bättre av penicillin eller?

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Lexochlogan

    Skönt att det gick bra, bättre att kolla upp en gång för mycket. Efter Lex ögon operationer så har vi begärt extra kontroller på lillebror, han har i gen tendens till samma problem men eftersom Lex ändå haft gråstarr så känns det bra att kolla.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här