Så här berättade vi

Vi är inga mästare på att hålla såna här hemlisar utan både jag och Victor bubblade av en sån lycka att vi ville berätta för hela världen direkt! Men vi hejdade oss och kom överens om att bara dom närmsta skulle få veta direkt, resten av världen skulle få veta genom en grymt bra bild 🙂

Samma dag som vi fick veta att jag är preggo skulle vi äta middag hos Victors mamma och bonuspappa så vi gjorde upp en liten plan om hur vi skulle berätta. I bilen på väg dit ringde vi till min mamma och bad Lucas berätta om nyheten:
– Mamma har en bebis i magen!

Min mamma blev så glad! Hon har känt på sig ett tag att det var på gång med bebis för oss 🙂 Faktum är att redan efter första gången som hon fick träffa Victor sa hon ”dom kommer gifta sig och skaffa barn”. Det stämde ju! Det måste synts på oss att vi var menade för varandra.

När vi kom hem till Victors mamma och bonuspappa så gick Lucas först i trappen och vi hörde honom säga ”Mamma har en bebis i magen”. Vår plan om hur vi skulle säga det sprack, men jag kan ändå inte låta bli att älska hur stolta storebrodern berättar om sitt lillasyskon i magen för alla 🙂

Victor ringde sin farmor också som började gråta av lycka och jag smsade bilden på oss fyra med graviditetstesten till min pappa och morfar. Min bror och syster fick veta när jag var hemma hos mamma igår och skulle låna toaletten, både sken upp och gratulerade mig 🙂 Det är verkligen en efterlängtad liten bebis som växer därinne 🙂

Hur berättade ni för era familjer om era graviditeter?

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. S

  Denna gången berättade vi för min familj samma dag som vi plussade, skulle fira våra födelsedagar med middag och det skulle bjudas på bubbel. Så jag sa helt enkelt att jag tyvärr inte kan skåla i bubbel för just nu är jag gravid ? mannens närmsta fick reda på det en vecka senare när han träffade dem. Storebrorsorna fick reda på efter ultraljudet i vecka 13 när vi visade bilden och att den var tagen på mammas mage ❤️❤️❤️ Vännerna fick reda på det genom en film på Instagram där storebröderna fick berätta att de ska få ett syskon.

  Svara
 2. Helena

  När jag var gravid med vårt första barn blev jag halvtidssjukskriven pga kraftigt illamående på mornar och förmiddagar. Mina föräldrar hade precis innan jag började må dåligt åkt på tre veckors kryssning i Karibien så vi hördes bara sporadiskt via sms. Jag ville berätta irl så jag beslöt mig för att vänta till de kommit hem. Med tanke på att jag var sjukskriven var jag ju tvungen att berätta på jobbet väldigt tidigt. Jag kände mig ledsen över att kollegorna fick veta före mina föräldrar. Längtade oerhört efter att berätta för min mamma.
  När de var landat på svensk mark och var på väg från flygplatsen ringde mamma och frågade hur allt var. Då kunde jag inte hålla mig längre för jag hade haft några tuffa veckor bakom mig så jag sa: ”Mamma, jag mår inte bra. Jag har blivit sjukskriven.” Mamma blev givetvis orolig och jag sa: ”Läkarna säger att det är fullt naturligt.” Nu blev mamma förvirrad och jag kunde då äntligen säga ”Jag är gravid!!!”
  Hon blev överlycklig och det var så skönt att få tröst från mamma med tanke på hur jag mådde.

  Svara
 3. Matilda

  Vi höll det hemligt för alla, inklusive våra familjer, och berättade först i vecka 12. Då radade vi upp oss framför mina föräldrar och syskon, och så fick min 4-åriga bonusdotter berätta för min familj. ”Jag ska bli storasyster… och Matilda har en bebis i magen!” Ville gärna berätta för hela världen men vågade inte riktigt, så det blev officiellt på sociala media och för de flesta av mina vänner typ 1,5 månader innan förlossningen. Sen höll vi namnet på sonen superhemligt för alla till namnkalaset när sonen var 6 veckor, bara jag och min sambo och skatteverket visste. På namnkalaset fick våra familjer gissa, var himla kul att se vad de hade för idéer om sonens namn.
  Man kan ju säga att jag och min sambo gillar hemligheter ?

  Svara
 4. Gittan

  Med tredje som växer i magen berättade vi för barnen i v 13. Visade ulbilden och vår dotter 6 år sa direkt, det är en bebis i din mage! Sedan lät vi barnen 6 och 4 berätta för släkten. -Mamma har en bebis i magen, Colin ska bli storebror och jag ska bli storasyster igen.

  På jobbet sa jag inget, en dag frågade en av mina elever (åk 2) har du en bebis i magen? Sa att de får ni tro om ni vill. Tog det sedan på föräldramötet. Några få modiga kollegor vågade fråga runt v 16 och sen gick djungeltrumman. ? Hade tur som va hemma de första 12 veckorna, hade aldrig kunnat jobba med det måendet. Klart värst av alla mina 3 (4) graviditer ??

  Svara
 5. Malin

  Nu sist (ca 1 år sedan) ringde våra två äldre barn till min moster, min farmor och deras farmor och berättade att dom skulle få ett syskon. Deras farmor trodde inte på dom då jag sakt att vi inga fler barn ska ha men blev självklart jätte glad. Min farmor och moster blev jätte glada. De tre fick veta i v 14. Min kusin var den första som fick veta direkt jag plussade (tom före sambon då han jobbade), skrev ett meddelande på messenger till henne. Mina fastrar, mina morbröder och 3 av mina kusiner skickade jag en bild på en bulle i ugnen. Barnena farfar och sambons mostrar, kusiner och syskon ringde sambon till (vi bor långt ifrån nästan alla våra släktingar och vänner).

  Svara
 6. Johanna

  Första gången ville jag hålla graviditeten privat. Var rädd för att något skulle gå fel och kände hur jag ville skydda min bebis och bara dela bebisen med min sambo och mamma typ haha. Gång 2 var annorlunda och ville inte ha allt så privat, mer skrika att jag är gravid. Lustigt att mitt första barn är blygt medan andra är ”hej, här kommer jag!” 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här