Tips,  Tips & Tricks

Resetips till dig som reser med bebis/småbarn

Jag är så nöjd och glad att jag kom på det här så jag måste verkligen tipsa er! Egentligen kom jag på detta redan när vi åkte finlandsfärjan, när vi upptäckte att det inte fanns vattenkokare på båten. Det fanns ett amnings-skötbordsrum på huvuddäcket men annars fanns det ingen mer stans att värma vatten mitt i natten. Vi försökte lösa det genom att köpa en ”termoskaffemugg” i plast som vi värmde upp vatten i innan vi gick och la oss, men det funkade inte alls. Som tur var, så drack Lucas kall välling också, men sedan dess har han plötsligt blivit superpetig med temperaturen. Så nu hade det inte alls funkat.

Då kom jag på att vi kunde köpa en mini-vattenkokare och ta med oss på resan till Bali. Då skulle vi kunna göra välling vilken tid på dygnet som helst, sterilisera flaskor, nappar, sterilisera indonesiskt vatten och koka nudlar som Lucas älskar! Sagt och gjort! Vi köpte en liten vattenkokare och den är nog det bästa inköpet vi har gjort till Lucas på riktigt riktigt länge 🙂

 

0,5 liter tar vattenkokaren, kolla hur liten den är 🙂 Telefonen är en samsung S5

Jair kokade snabbnudlar i den här om dagen. Även om det går, så gillade jag inte att han lämnade en vattenkokare full med intorkade nudlar till mig :O Så nu kokar vi vatten och heller över nudlarna som vi låter ligga i en kaffekopp med lock på en stund. Mycket bättre 🙂

Vi steriliserar inte indonesiskt vatten här, vet inte ens om det går att dricka ur kranen, men jag vet att på sista hotellet som vi ska så delar dom ut vatten till alla gäster så att man ska slippa köpa. Där kanske vi nöjer oss och dricker det vattnet. Vet inte hur lätt det är att bli magsjuk i Indonesien, men nu har vi borstat tänderna med kranvattnet i 5 dagar och ingen av oss mår dåligt än 🙂

 

8 Comments

 • Mari B

  Det med vattnet tänkte jag då vi var i turkiet i somras oxå. Vi drack enbart flaskvatten som vi köpte. Men tänderna borstade vi i hotelletsvatten och likaså duschade gjorde vi i hotelletsvatten. Sen är det säkert olika från land till land. Men jag stod som ett frågetecken och blev tvungen att fråga min kära mor som var med om det var okej att borsta tänderna i vattnet 😉
  Smart med en sådan liten vattenkokare. Nu har vi ingen liten plutt längre men ett smart tips ändå. Hur fungerar kontakten, är det samma uttag som finns hemma i sverige?

 • Emma Sjöberg

  Vi köpte en som va till för att värma välling och burkmat i när vi var i egypten ! Funkade superbra 🙂 inte dyra alls heller 🙂 kommer inte ihåg vad det heter dock 😉

  • Emma - På Smällen!

   Vad jag kan se på våra hotellbokningar så ska det finnas. Men vi har ju bara bokat ganska fina hotell. Fast jag tyckte ändå att vattenkokaren här såg skruttig och missfärgad ut så vi använde vår egen 🙂 Hur som helst fanns det ingen vattenkokare i Deluxe-hytten på finlandsfärjan så därför känner jag mig tveksam på om man kan lita på det. Dumt att chansa om man är så beroende som vi är 😛

 • Siranee - Thaimorsan

  Mina föräldrar har alltid med sig en rese-vattenkokare. Som tur var så hade de flesta hotell vi bodde på en vattenkokare eller så såg jag till att det finns, annars får personalen gräva fram ett 😛

  Vi köpte cup-noodle som man bara häller i vatten. Som jag har sagt tidigare, påsnudlar i asien…de flesta märken är friterade och kan ätas direkt (sväller sedan i magen och blir jäklig törstig), då kan man antingen bara hälla över hett vatten och lägga på locket å låt svälla…kokar man så får man annan konsistens, det är smaksak.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.