Att göra i Göteborg,  Tips

12 saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg

12 saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg

Jag fick en fråga från en läsare om jag inte kunde tipsa om roliga saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg och det är klart att jag kan det 🙂 Här kommer några av mina favoritgrejer att göra med barnen när jag är ledig.

6 aktiviteter som kostar 

1. UniverseumPerfekt en regnig dag när man inte har lust att vara ute. Regnskogen är makalöst vacker och jag älskar dom roliga expeditionerna som dom ordnar för barnen 🙂 Under loven brukar dom ha extra arrangemang så spana in deras program för dagen.

regnsskogen
2. Åka paddan! – Se Göteborg via en båttur med populära paddan! Det brukar vara uppskattat bland både barn och vuxna. Premiären är under påskhelgen!

3. Alfons Åbergs kulturhus– Alfons hus är supermysigt fullt med lek och bus för barnen. I den här fantasivärlden kan ni lätt fördriva en hel dag med barnen! 

alfons åbergs kulturhus
4. Aeroseumär också ett populärt utflyktsmål. Vi har inte varit där ännu, men det låter kul, särskilt för lite större barn. Aeroseum är nordens största flygupplevelsecentrum.

5. Maritiman – Maritimt museum på vattnet vid Packhuskajen för den som gillar fartyg. Jag minns att jag var på någon u-båt här i Göteborg när jag var liten, jag undrar om det kanske var detta som jag var på. Hur som helst så är detta något som jag är nyfiken på att besöka igen 🙂

6. Spelhuset på Liseberghar påsklovsöppet så alla spelsugna kan köpa ett spelpass och spela hela dagen. Det finns tre våningar med bl.a. air hockey, flipperspel och mängder av arkadspel.

6 aktiviteter som är gratis!

1. Plikta i Slottsskogen är en av Göteborgs största och bästa lekplatser. Här finns personal som ordnar med aktiviteter för barnen och tänder den stora grillen så att man kan ta med eget att grilla eller köpa en korv där:-) Jag har för mig att dom kostar 5 kr/styck och att dom tar swish – bra va?! Barnens zoo och ponnyridningen är tyvärr stängd under påsken men öppnar igen den 19:e april.


2. Älvsnabbaren (linje 286) som går mellan Hisingen och fastlandet är gratis. Det är ingen guidad tur, men om man ändå ska över till Hisingen så är det ganska populärt bland barnen att åka över med båten istället för buss/spårvagn 🙂

3. Trädgårdsföreningen har en kul lekplats och dessutom anordnar dom sagostunder för stora och små i Palmhuset mellan 2:a – 8:e april.

4. Sjöfartsmuséet känns som ett typiskt ställe att besöka när man är i Göteborg. Alla under 25 år går in gratis, annars kostar ett årskort 100 kr (dom har tyvärr höjt). Det finns massor av fiskar att titta på och några får man klappa vissa dagar i veckan. På övervåningen är ett stort lekland blandat med massa kultur. Vi är där då och då och det är alltid lika uppskattat. Stadsmuséet vid Brunnsparken är ett annat kul ställe som vi brukar gå till när barnen ska leka av sig 🙂 Det är samma inträde och samma årskort som på sjöfartsmuséet.

sjöfartsmuseet
5. Besöka den historiska ön Marsstrand! – Detta var en av mina favoritutflykter när jag var liten. Vi brukade åka till Marsstrand och besöka fästningen och gå en guidad tur där. Så spännande och lite läskigt 🙂 Se min vlogg från senaste besöket där!

6. Världskulturmuséet som ligger bakom Universeum är ett av mina favvoställen i Göteborg. Det är helt gratis och har en jättestor utställning för barn som är mer som ett. väldigt annorlunda lekland. Spana gärna in min vlogg från när vi var där HÄR

img_5514
img_5509

Har jag missat någon kul aktivitet? Tipsa gärna i så fall!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.