Recept

Recept från Linas barnkasse

Jag har ju flera gånger tipsat om Linas matkasse (annonslänk) som jag har samarbetat med ett par tillfällen och varje gång jag har berättat vad vi har ätit så har jag fått en fråga om receptet. Jag tänkte först att jag inte skulle få dela med mig av recepten, men nu har jag frågat Linas och dom tyckte det var jättekul att ni ville prova recepten så denna vecka kommer jag dela med mig av två recept från Linas matkasse som ni har frågat efter.

Senaste favoritreceptet var överraskande gott faktiskt, så gott att det hamnade på vår 10-i-topplista över favoriträtter! Och vet ni vad, till och med Lucas åt MYCKET! Det är första gången på länge som jag sett honom äta med god aptit! Jag la upp en video på insta stories när Lucas åt och det var på den videon som jag fick frågan om receptet, så här kommer receptet!

Polpette al pomodoro – italienska köttbullar i tomatsås

INGREDIENSER

BROCCOLI
BANANSCHALOTTENLÖK
NÖTFÄRS
PENNEPASTA
PIZZASÅS
RIVEN GRANA PADANO
FÄRGGLADA COCKTAILTOMATER
GRÖNSAKSBULJONG
HONUNG
MJÖLK
OLJA
SALT
SVARTPEPPAR
TORKAD BASILIKA
VITLÖK

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp vatten till pastakoket.
2. Finhacka 1 bananschalottenlök. Hetta upp 1 msk olja i en stekgryta och fräs lök och 1 vitlöksklyfta (pressad) hastigt.
3. Häll på 1 burk pizzasås och smula ner 1 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt 1 msk torkad basilika, 2 tsk honung och lite nymald svartpeppar. Lägg på locket och sjud 4-5 min.
4. Blanda i en bunke: 1/2 dl mjölk, 1/2 påse riven Grana Padano, ca 500 g nötfärs, 2/3 tsk salt och nymald svartpeppar.
5. Forma färsen till 16 köttbullar och lägg ner i tomatsåsen. Lägg på locket och låt puttra 8-10 min, eller tills köttbullarna är klara.
6. Koka 360 g pennepasta enligt anvisning på förpackningen. Låt 250 g broccoli koka med pastan de sista minuterna.
7. Servera köttbullarna med tomatsås, nykokt pasta, 300 g färgglada cocktailtomater och broccoli. Tänk på att alltid tvätta händer och köksredskap direkt efter kontakt med rå nötfärs!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.