Provar att sova

Jag känner mig fortfarande inte säker på om det är på G eller om det bara är lite vanlig mensvärk. Men jag är inte orolig för att jag inte ska förstå när det är på G för det var väldigt tydligt med Lucas när värkarna väl satte igång på allvar. Det är inte allvar än, men vi får se hur det utvecklar sig under natten. Nu har jag i alla fall tagit två alvedon, värmekudden är på plats och nu ska jag försöka sova. Om det är the real deal så kommer jag snart bli väckt så det är bäst att försöka sova medan man kan 🙂 Gonatt!!

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Nina

  Fattade inte riktigt själv att det var på gång. Hade lite små ont först, men kunde somna och sova 2 timmar. Kl var väl ungefär 14 :00 när jag vaknade.. Tänkte var nog bara förvärkar. Sen drog det igång vid 15 igen,

  var fortfarande inte säker. Andades mig
  igenom svaga värkar. Efter 16 nån gång så
  säger jag till gubben ska vi inte åka in. En
  timme med bil till förlossningen. Sa det kan
  ju hända mycket på den biten. Packar ihop
  det sista, gubben hade tänkt duscha och äta
  först. Men helt plötsligt börjar det göra mer
  ont.. Kommer till fl skrivs in 18:20, öppen
  10 cm…. vattnet går 19, hon är född 19:58.
  Var fortfarande inte säker har haft mycket ondare förrut med dem tre andra fl…Lycka till när d är dags!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ojjj!!! Alltså helt otroligt att man kan ha såna värkar som gör att man inte känner sig säker och så är man redan 10 cm öppen!! Jag har inga värkar som jag behöver andas igenom och det är ingen idé att försöka klocka än heller för dom är så diffusa, men snart borde det ju komma igång 🙂 Tack så mycket! ❤

   Svara
 2. Joanna

  Så spännande! Funderar givetvis på om du kommit hit under natten! Innan vattnet gick med Ebba var jag uppe och kissade och allt var precis som vanligt. En halvtimme senare vaknade jag av att vattnet gick. 20 minuter efter det satte värkarna igång med 4 minuters intervaller!
  Lycka till när det nu än blir!

  Svara
   • Joanna

    Ja hon föddes morgonen den 12e och vi kom hem från BB för en timme sedan (vad läskigt det är!!!) Förlossningen tog allt som allt 6,5 h från det att vattnet gick till Ebba var ute. Hon valde dessutom att komma med rumpan först. Något vi absolut inte visste om. Så vi hade stor publik i rummet ?.

   • Emma - På Smällen!

    Hihi! Ja visst känns det lite märkligt i början 🙂 Jag måste säga att ni har valt ett väldigt fint namn, jag älskar Ebba. Innan jag träffade Jair så hade jag bestämt att min dotter skulle heta Ebba och om jag fick två döttrar så skulle den andra heta Freja 🙂 Oj då! Hade barnmorskan känt fel då? Konstigt att dom inte kolla sånt med ultraljud för det händer ju ändå titt som tätt 😛 Tänkte du nån gång på var i magen hickan kändes som mest? Den har väglett mig i hur bebis ligger i min mage 🙂

   • Joanna

    Ja Ebba var självklart från första dag! Nää hon var helt säker på att det var huvudet som var neråt. Så Ebba lurade oss alla. Det var först när läkaren kollade med ultraljud vid förlossningen de såg det. De trodde nämligen hon hade fått fostersvulst (mjölksyra) så de skulle skrapa på hennes huvud men det var på rumpan de skrapade!
    Hon har ju haft mycket hicka men det var alltid tydligast på höger sida av magen och liksom i mitten…
    Men allt gick bra och Ebbas höfter är ok, något de kollar extra på sätesbjudningar

   • Emma - På Smällen!

    Men vad skönt att allt gick bra och att hennes höfter var ok 🙂 Jag kan inget om sätesbjudningar alls faktiskt. Frågade dom om du ville ha kejsarsnitt eller hade du inget alternativ?

   • Joanna

    Första natten hemma avklarad. Och det gick ju bra ?
    När vi såg att hon låg i säte frågade jag om det skulle bli snitt men jag var så pass öppen och Ebba låg så långt ner. De var beredda med dropp om de skulle behöva. De hade kallat in en erfaren bm som också var med och som styrde min ansvariga bm och läkare. Hon såg att jag fixade det och hade is i magen. Det vanligaste är ju att det blir ett snitt. Så jag har mina breda höfter att tacka för att det gick naturligt.

   • Emma - På Smällen!

    Åh vad skönt att det gick naturligt! Jag skulle blivit lite besviken om det helt plötsligt hade blivit snitt när jag var inställt på vaginalt. Men såklart så litar man ju på vården att dom hjälper en att välja bästa alternativet. Åhh härligt! Det är inte så svårt som det först kan kännas när man kommer hem med sin bebbe 🙂

   • Joanna

    Ja men jag vet att jag hann tänka att ”snitt hade varit jäkligt skönt” under en krystvärk men samtidigt är jag rätt envis och gav mig f… på att fixa det! Ja det var en befrielse att komma in på förlossningen och ge någon annan kontrollen som vet hur man ska göra!

   • Joanna

    Haha näää det verkar vara rätt ovanligt…förstod det på personalen på förlossningen och bb ? vi ska till östra för att väga Ebba idag så då får jag min journal och den ska bli spännande att läsa ?
    Nu hoppas vi att du kommer igång snart!

   • Emma - På Smällen!

    Åh det är ju så spännande att läsa 🙂 Tycker fortfarande att det är spännande att ta fram journalen med Lucas. Det är alltid något som jag har glömt som jag blir påmind om 🙂

 3. Laura

  Hoppas du fått sova 🙂

  En fråga om du orkar svara.
  Hur beter sig Jair när han vet att det kanske är på gång?
  Är han förvirrad och stressad vissa pappor kan bli eller är han lugn som en filbunke?

  Min man har alltid behållit lugnet men man läser då och då om pappor som övervakar över mamman och inte kan passa på och vila när de har möjlighet ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack <3 Han är lugn som en filbunke! Ibland tror jag inte han fattar att det är på G så då känns ibland lite frustrerande. Men han är ju min raka motsats, jag jagar upp mig för saker och han är oftast helt lugn, så vi är en ganska bra kombo på det viset 🙂 Han övervakar absolut inte mig, men jag hade tyckt att han kunde passa upp lite bättre på mig faktiskt 😛

   Svara
 4. ellebellebus

  Godmorgon
  Vill bara passa på att gratuekara dig till en stor milstolpe. GRATTIS TILL DIN OCH BEBISBFDAG! du klarade det hjärtat. Dagen är här. Jag har nu följt dig genom denna gravven och vill tacka dig för att du låtit oss ta del av den med dina youtubefilmer bilder och uppdateringar. Tänk nu är dagen här trots all oro du känt när du hade ont i magen och en gång inte känt rörelser. Men du klarade det! Tillsammans med din lille bebis (som jag tror är en pojke) du har nått milstolpen. Snart mycket snart ligger bebis på ditt bröst och snart påbörjar du en ny fas i ditt liv Emma, du är snart TVÅBARNSMAMMA! stort tack för att jag fått ta del av din resa och ser framemot nästa resa med dig. Många kramar sofi Ellebelleus som tydligen ska dricka vin och äta alvedon när värkar sätter in 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men ååååååååh tack underbara fina du!! Just nu känns det nästan som om jag firar födelsedag idag eller nåt haha 🙂 Åh snart är jag tvåbarnsmamma! Och snart är du fyrbarnsmamma!!! Tänk att hela resan snart är gjord nu och jag nådde till och med min BF-dag fastän ingen av alla nära och kära trodde det! Den där BM som sa att du skulle dricka vin under värkarna kan inte haft alla hästar hemma hahahaa!!!!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här