Bygga hus

OMG! Jag blev just ännu mer förtjust i vårt hus!

Vet ni! Jag blev just ÄNNU mer förtjust i vårt hus! Jag har hela tiden tänkt att det är lite synd att vi inte har möjlighet att bygga till två extra rum om vi skulle behöva det, ända tills idag! Idag såg jag nämligen ett inlägg som Derome gjort på sin instagram med ett annat hus i Fjärås som har snarlik planlösning som oss. Nedervåningen är EXAKT samma, det enda som skiljer är att dom inte har utbyggnaden med dom två små sovrummen som Lucas och Isadora ska få, istället har dom TVÅ små sovrum där vi tänkt bygga ETT sovrum i framtiden. OMG! Jag kan inte fatta att jag missat detta, jag som alltid vänder och vrider på allt för att få ut så mycket som möjligt av varje planlösning!

korsbarslunden_fjaras_plan2_2Cs
img_3864

Det till vänster är vår övervåning och det till höger är övervåningen på det mindre huset.

Det betyder alltså att om vi skulle vilja att alla har sovrum på samma våningsplan så kan vi enkelt få till ett eller två sovrum till där uppe. Samma sak om vi skulle vilja ha ett kontor eller om vi skulle få ett till barn. Nu känner jag mig ännu mer förälskad i vårt nya hus!!

Nu är planen ändå att William och Oliver ska få sovrummet på nedervåningen och att barnens vardagsrum ska vara på övervåningen. Jag tror att det kommer bli jättebra, för på dagarna kommer jag hålla till i köket och vardagsrummet mest och då är det ju bra att dom har sitt rum på samma plan som mig. Annars blir det ju att man måste ha en lekhörna i vardagsrummet på nedervåningen. Nu slipper vi det, även om jag förstår att dom med all säkerhet kommer ta ut sina leksaker från sitt rum och leka i både kök och vardagsrum 😛 Men då kan man ändå städa undan det på kvällen.

Jag är också nöjd med att dom inte kommer behöva gå i trappor. William är jätteduktig på att gå i trappor (vi har inte haft trappgrindar sen han fyllde 2 år), men när Oliver börjar gå så kommer det vara smidigt att deras sovrum är på nedervåningen. Den enda nackdelen jag ser är när dom blir större och kanske inte vågar komma upp till oss på natten, men det löser sig, jag hade också mitt rum på nedervåningen när jag var liten 🙂

William kollar ut genom det stora fönstret i sitt nya rum för första gången 🙂

Det enda som kommer vara jobbigt är när dom vaknar på natten och man måste gå ner en våning för att natta om dom. Jag tänker också på när vi ska vänja dom vid deras nya rum och att dom ska sova i sina egna sängar. Jag kanske gör så att jag sover på soffan ett tag så att jag har nära till deras rum eller kanske till och med på en madrass på golvet. Vi får se. Det kommer säkert bli jobbigt, men inte lika jobbigt som det är att ”bråka” med dom om var dom ska sova nu när alla andra i familjen också blir väckta… Hur gjorde ni när ni skulle lära era barn att sova i sina egna sängar? William somnar själv i sin säng nu men sover oftast inte hela natten när vi är hemma. Däremot när farmor och farfar har passat över natt, då kan han sova hela natten i sin egna säng!

Nästa tisdag är det kontrollbesiktning och dom kommer vi äntligen få besöka huset igen!

6 Comments

 • Lisatanten

  Många rekommenderar att ge barnen stora sängar, typ 120-säng eller åtminstone 105 cm för att få plats att ligga bredvid barnet när det vaknar på natten 🙂 Önskar jag hade till mina barn, så man kunde lägga bekvämt 😅

  • Emma

   Ja, jag hade det till Lucas, men det blev ju att man alltid låg där. Jag känner att jag vill försöka komma bort från samsovningen nu och att barnen ska sova själva. Men vi får se hur det går. haha!

 • Nina

  Å jag tänker att man kanske kan ta ett av de rummen och ändå ha ett ganska stort vardagsrum till barnen. Hela övervåningen är deras med varsitt rum och ett gemensamt allrum (och ett badrum som de ansvarar för att städa när de blir större 😊)

 • Anna

  Jag valde bort hus med sovrum på olika plan eftersom jag blir nervös av att barnen går i trappan på natten… så det är ju fint att ni kan bygga till två rum på samma plan där alla andra sover. 😀

 • Tessie - fyrabarnsmamma ♡

  Så himla spännande med nytt hus! Förstår att du är pirrig inför inflytt 😀
  Vi flyttade också till nytt i somras – precis när vår minsta var nyfödd, och vi flyttade till ett hus med alla rum på samma våning, det blev bökigt med rummen på olika ställen i gamla huset. Men det där är ju så olika hur det fungerar för alla. Vad toppen att ni kan göra lite olika lösningar om ni skulle behöva.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.