Okategoriserade

Nya tag med potträningen – nu med potträningsbyxor!

Nu börjar potträningen på allvar här hemma! Jag är helt övertygad om att Lucas kan lära sig, det är bara vi föräldrar som är lite lata. Jag kände mig aspepp förut, men det blev jobbigt när Jair kommenterade allt kisseri inomhus. Men i slutet på förra veckan så kom ett paket från Easyhug med potträningsbyxor till Lucas! Och nu är Jair också aspepp på att lyckas med potträningen innan bebis kommer!

 

 Har ni hört om potträningsbyxor förut? Jag har hört att det finns men inte fattat vad dom har för funktion så jag tänkte jag skulle förklara för er 🙂 Potträningsbyxorna Bright Bots ser ut och känns som kalsonger, men dom har ett extra fuktskyddande lager och ett absorberande lager under det yttre tyget som skyddar mot små olyckor. Tanken med Bright Bots är inte att barnet ska kissa lite i kalsongerna, utan deras funktion är att man ska få tillräckligt med tid att lyfta barnet från soffan eller ut ur bilen. Barnet känner direkt att det blir blött, precis som i vanliga kalsonger, och då kan barnet lättare koppla samman det med att kissa.

Jag tror inte jag kan med ord förklara hur lägligt det här kom för oss! Jair tycker det är superjobbigt med kiss i soffan och därför har han inte velat potträna alls. Han säger att Lucas måste ha blöja och så får vi lära honom att ta av blöjan för att kissa, men så funkar det ju verkligen inte haha! Känns superbra nu när Jair är lika pepp som jag! 🙂

Och tillsist, INGEN är gladare än Lucas! Han var stolt som en tupp i sina Bright Bots idag!! 🙂 Jair vabbade med Lucas idag och tränade ungefär halva dagen (sen gick dom ut), men på den tiden så kissade han bara en gång i sina Bright Bots och resten av gångerna var på pottan efter påminnelse av pappa 🙂 

  Bright Bots hittar ni för 85 kr/styck HÄR! Dom finns i 8 färger och 4 storlekar 🙂 Det här inlägget är ett samarbete med Easyhug.

4 Comments

 • Petra

  Så fin! Vi köpte en sittring och en pall, sedan sa vi att lillkillen var så stor nu att han kunde kissa på toaletten och det gick jättebra. Man slipper ju pottstädning också Alla barn gillar inte sittring men vår kille tycker det är jättekul.

 • A

  Vi förtsökte i somras men slutade efter 2 veckor då dottern vägrade sitta på pottan. Kissade o bajsade några gånger på golvet. Gick utan byxor ibland för att känna hur det känns att kissa på sig och sen med trosor o byxpr för att känna hur det känns att kissa på sig med kläder på. Sen efter 2 veckor slutade hon kissa på sig eller bajsa, men höll benen i kors och verkligen försökte hålla sig. Vilket var ju bra , för nu hade hon börjat lära sig. Men hon trodde hela tiden att hon kissade på sig och sa ” titta mamma kiss” o liksom flyttade snabbt på sig för att hon trodde det var kiss på golvet. Men hon hade inte kissat. Hon kunde göra så upprepade gånger dagligen och vi kände nog att hon inte riktigt mådde bra av avvänjningen. Hon kissade inte på sig och ville inte kissa i toaletten utan bad om att få en blöja på sig och då kissade eller bajsade hon direkt i blöjan.

  Nu 2 månder efter började vi igen, för då plötsligt vågade hon sitta på toaletten, vilket hon aldrig gjort tidigare. Hon har fått gå utan blöja när vi kommit hem från förskolan. Har sagt till när hon ska på toaletten, vi sätter henne där men inget kiss eller bajs. Hon har gått utan blöja i minst 4-5 timmar under helgerna men aldrig kissat på sig eller i toaletten när hon sagt till. Men vi har märkt att när hon får blöjan på sig då kommer det kiss eller bajs direkt. Som igår. Hon var utan blöja i 2 timmar. Innan läggdags satte vi på henne blöja o då bajsade hon direkt….

  • Emma - På Smällen!

   Oj då! Bra att ni är så lyhörda för hur hon verkar känna och må! Lucas bajsar också bara i blöjan nu. Han går alltid iväg och då ropar jag och frågar om han vill bajsa i pottan istället men då ropar han direkt ”Nej”. Han gillar inte när jag kommer, han vill vara ifred. Jag respekterar det och hoppas att han blir redo för att bajsa i pottan snart. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.