Nu kommer bebisen nog vilken timme som helst

Jag och Jair har kommit in i värsta boaperioden just nu! Båda fick plötsligt en massa energi att fixa och igår blev det storröjning på vinden. Vi blev inte klara, men vi körde i alla fall iväg 5 proppfyllda IKEA-kassar med kläder till en klädinsamling. Det blev faktiskt två klädinsamlingar för vi lyckades fylla den ena containern! Vi slängde även 4 flyttkartonger med gamla saker och vi har fortfarande hallen fylld med gammalt skräp som Jair ska slänga idag. Jag smsade lite med mamma under tiden vi höll på och grejade och plötsligt får jag ett meddelande från mamma som jag inte alls förstod:

“Nu kommer bebisen nog vilken timme som helst ❤”

VA?! Vilken bebis tänkte jag? Jag fattade absolut ingenting förrän hon förklarade och när hon hade förklarat så kände jag ännu mer att jag måste speeda på och bli klar med alla förberedelser!

 Nu går det i superultrarapid fart här hemma haha! Mitt mål är att vara klar på fredag så då har jag bara 3 dagar på mig nu om jag inte ska greja på fredagen också. Hoppas inte bebis vill ut sen när jag är klar för då har jag planerat att vila 🙂

Ni som har BF snart, känner ni också att ni har blivit mer effektiva eller är ni redan klara sen länge kanske?

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Diana

  haha ja jag hade värsta boaperioderna jag med! Så kul, hoppas på bebis snart också, vill ju se miraklet. 😀 Lillasötnosen. Ha en fin dag söta du.

  Svara
 2. Mikaela

  Absolut att man känner sig effektiv nu in på sluttampen. Är ji så man vull ha ordning o reda på varje millimeter av hushållet o har både gått igenom vind, förråd o inomhusförvaring. Numera kan jag tom vakna på natten o vara så pigg o utvilad o planera vad jag ska göra när jag får gå upp. Men sjutton vad kroppen känns efter man varit igång. Mensvärken kommer tätare o tätare o gör mer o mer ont.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Precis så är det för mig också! Jag bara ligger och drömmer om allt jag ska göra och hur snabbt och effektivt jag ska göra allt för att hinna med så mycket som möjligt haha! Oj, men det kanske är förvärkar du har då? Jag känner av mensvärken ibland, men den håller i sig för länge för att vara värkar. Men jag har märkt att jag får sammandragningar, framför allt när jag böjer mig och fixar med något som jag måste ta i med lite kraft. 😛

   Svara
 3. Casssandra

  Är i vecka 39 och färdig med det mesta, skönt det för både min fysiska och psykiska energi är bortblåst nu. Småfixar bara, men vill mest bara vila och vara för mig själv. Boade som mest mellan 35-37 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vad skönt att vara klar! Jag ser framemot fredag och hoppas att jag är klar då så jag kan vila tills jag är riktigt riktigt uttråkad och trött på att vara preggo 🙂 Inte lång tid kvar för dig nu <3

   Svara
 4. Sofi

  Nja, jag har inte riktigt kommit igång, bf 13/4 men har första officiella föräldralediga dagen idag med 2åriga sonen. Blir mest fokus på att njuta av vår sista egentid ihop. Insåg igårkväll att det kanske börjar bli dags att packa bbväskan. Har börjat få molvärk i rygg och mage som kommer och går men man vet ju aldrig. Kan ta 4 veckor till med för den delen. Kände dock att jag behövde stressa på svärmor om att sy klart babynestet men är det inte med till bb så löser vi det ändå ? Känner ett lugn infinna sig i alla fall ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh vad mysigt! Jag och Lucas har ju haft 3 veckor tillsammans nu men jag känner mig inte som den roligaste mamman. I vanliga fall brukar jag ju vara utflykts-mamman som ordnar med äventyr och playdates men nu är det ju inte många aktiviteter som jag klarar av längre. Men idag efter dagis så åkte jag och Lucas och handlade tillsammans med bilen. Lucas tyckte det var jättespännande så det får bli såna enkla små aktiviteter tills jag kan röra mig igen 🙂

   Oj, men du ska nog packa väskan på en gång! Det är ju inte lång tid kvar nu ju! Det är ju inte hela världen om ni inte har ett babynest på BB, men det vore ju mysigt om det var klart såklart 🙂

   Svara
 5. Johanna

  Skönt att ha energi! Den senaste månaden var Magplaskets vattengympa den enda aktivitet jag klarade av..sjukt frustrerande när boarinstinkten satte igång, jäklar vad min sambo fått slita haha. Vi bor ju så litet här, så det kommer inte vara full ordning sen heller, men nu är det så bra det kan bli! Försöker acceptera att bebisen kommer när den kommer (bf 10/4) och att det är okej såhär nu. Det som inte fixas innan, fixas efter… Kan ju inte sätta orimliga krav på honom, när jag själv inte kan hjälpa till (sjukskriven med en kropp som protesterar för allt, fattade ingenting i påskas när jag faktiskt orkade gå lite om dagarna, det var fantastiskt!). Lycka till med allt! Och har du kvar Magplasketgånger så njut, jag saknar det redan!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh! Jag har faktiskt en gång kvar på Magplasket, nästa måndag är det 🙂 Ja, promenera går knappt här så det är väl den enda fysiska aktiviteten som jag klarar av att göra. Boandet klarar jag av ganska bra trots att det är tungt i kroppen och gör ont när jag går. Förstår att det är frustrerande, jag ångrar att jag inte började med vissa saker tidigare istället för att göra allt nu på slutet…

   Du har helt rätt! Det som inte kan fixas nu, kan ju faktiskt fixas sen. Jag ställer också ganska höga krav på Jair, men det är också därför som jag har bestämt att inte förlänga min lista med saker att göra. Jag kan säkert komma på fler saker som jag vill fixa, men nån gång måste jag bestämma mig för att nu är jag nöjd så att både han och jag kan vila innan bebis kommer. 🙂

   Svara
 6. Lisa

  Jag har cirka 2 veckor kvar och tycker den där effektiviteten går upp och ner. Just nu orkar jag inte göra nånting, vill helst bara ligga och läsa, fika, se på teve osv. Men måste ta mig i kragen och skruva ihop bebissängen. . . Häromkvällen fick jag dock ett effektivitetsryck halv åtta på kvällen medan kvällsmaten stod i ugnen och började skruva ihop skötbordet från ikea. Det var tur att jag gjorde det och inte väntade ännu längre, för jag var tvungen att inta ungefär varenda kroppsställning dom rekommenderar för att få öppningsskedet att gå snabbare 😛

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, det gäller att köra på när man väl har energi! Strongt att du orkar skruva möbler! Jag tyckte det var jättejobbigt när vi skulle skruva ihop Lucas lilla bord och stolar för några veckor sen. Jag fick kramp, halsbränna, ont m.m. så nu är det bara Jair som skruvar. Jag skruvar bara om det är så litet att jag kan sitta med det i knäet på soffan 😛

   Haha! Det låter som det såg kul ut med alla dom där kroppsställningarna 🙂 Min plan är att bara fika, se på teve och blogga nästa vecka 🙂

   Svara
 7. zarah

  Jag har bara några dagar kvar (bf imorron enligt mig och ägglossningen, och 6e april enligt ul) och jag har också lite städmani. Putsade alla fönster idag. Eller nästan alla. Lämnade 3 st till sambon som jag inte kommer åt utan en stol. Jag klättrar absolut inte som höggravid, olyckor händer så snabbt! Sen dammsuger jag dagarna i ända känns det som haha! Och fixar och donar. Jag är förvånansvärt pigg för att vara så nära bf. Foglossningen har gett med sig nu på slutet så det är skönt att kunna pyssla lite utan att få ont direkt ☺

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vad skönt att foglossningen har gett med sig. Min är samma som den varit hela tiden, men den blir värre när jag gör vissa saker. Varje kväll har jag ont, men varje morgon kör jag igång och grejar igen haha! 😛 Du gör rätt i att inte klättra på stolar. Jag gör det ändå när allt inte går så snabbt som jag vill, men jag är väldigt försiktig. När jag var gravid med Lucas så klättrade jag och stod uppe på våra barstolar! Hua! Det hade jag aldrig gjort nu!! Skönt att vara så pigg! Jag är med pigg för tillfället 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha!! Nesting heter det på engelska 🙂 Det är när man förbereder hemmet för att bebisen ska komma. Till exempel fixar vagga/spjälsäng, bäddar, städar, fixar och grejar inför bebisens ankomst 🙂 Många män boar också på slutet. Jag har läst att det inte är ovanligt att den händige bestämmer sig för att snickra ihop något osv 🙂

   Svara
 8. Karin

  Typ 2-3 dagar innan min förlossning blev jag jättepigg och all smärta i rygg och foglossning jag haft blev mycket bättre. Så ja, det låter dom om det snart är dags för bebis att komma?! ?

  Svara
 9. Julia

  Jag är precis som du! Har bf på fredag och har städat, möblerat om och sorterat och grejat nu senaste veckan så mycket jag orkar. Behovet av att boa har aldrig varit såhär starkt. Helt galet! Hoppas på bebis snart! 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här