Tredje graviditeten

Besöket hos BM idag v26+0

Idag har jag och Lucas varit på besök hos barnmorskan. Lucas tyckte nog att det var lite tråkigt först för vi pratade massor. Men han satt ändå duktigt på sin stol och plötsligt så tittade han på mig och sa ”kissa”. Jag förklarade snabbt att vi håller på med potträning och BM fattade direkt. Hon var till och med så gullig att hon sprang iförväg för att visa vägen till toaletten så att vi skulle hinna dit innan det blev nån olycka! Vi klarade det! Jag är sååå stolt över Lucas att han är så duktig och säger till, även fast vi inte alltid är hemma. Så här bra trodde jag verkligen inte att vi skulle lyckas så här snabbt!

Alla mina värden var bra, men jag måste börja äta järntabletter varje dag istället för varannan så att järnvärdet inte går ner mer. Jag har inte reagerat så värst mycket på järntabletterna så jag tror inte det är några problem. Mitt symfus-mått är 26 cm, med Lucas i samma vecka var mitt symfus-mått 24 cm så det som ni har skrivit om att jag bär bebis högre nu, det verkar stämma!  

Min symfus-kruva med Lucas. Då låg jag hela tiden under medel. Nu börjar jag alltså ett snäpp ovanför medel.

Idag ville Lucas göra allt som jag gjorde hos BM. När BM tog blodtrycket så ville Lucas också, när hon mätte min mage så ville Lucas ligga jämte mig och mäta sin också. När vi lyssnade på bebis hjärta som slog med 140 slag så tittade Lucas med stora ögon och sen ville han att hon skulle lyssna på hans mage också! När BM stack mig i fingret ville han också bli stucken i fingret! Men han fick nöja sig med ett plåster haha!! Gullesnutt! Det var lite kul att ha med Lucas hos BM! Jag vet inte riktigt hur mycket han förstår, men jag är övertygad om att det blev lite mer på riktigt för honom nu när han såg BM klämma och känna på min mage 🙂

4 Comments

  • Mikaela

    Hade också 26 i sf när jag var hos bm i torsdags. Ligger ju några dagar efter dig. Dock låg jag lägre i sf nu än med sonen fastän än jag bär betydligt högre nu än förra gången. Det är så roligt att följa dig o din graviditet nu.

  • Petra Mary-Anne

    Jag var hos BM i v. 25+2 och hade symfus mått på 29cm så jag ligger en bit över kurvan, men så är det två också. Känner mig riktigt stor redan och tycker det räcker nu. Vägde in mig på 55,6 kg och väger en bit över 65 nu, vilket nästan känns overkligt. Vill bara att tiden ska gå… Med en bebis var man inne i en så härlig period nu, men denna gången känns det mycket tyngre. Men det är klart att man klarar det, det bara ska gå vägen. Varje dag känns som en seger. 26+0 idag 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.