Tredje graviditeten

Är detta förvärkar?

Jag blev riktigt nervös när jag läste era kommentarer igårkväll. Det är ju så svårt att veta – är detta förvärkar? Hur som helst, så ringde jag till förlossningen i hopp om att få lugnande besked, men det fick jag såklart inte. Förlossningen tyckte att jag skulle komma upp redan igår natt, så jag var faktiskt på väg upp. Men ångrade mig när det ”plötsligt” lugnade sig eller gjorde mindre ont kanske jag skulle säga. Jag vet att det är bättre att åka upp en gång för mycket än en gång för lite, men om vi skulle åka upp igårnatt så var det taxi som gällde och taxi kostar liksom 600 kr enkel väg, 1200 kr tur och retur. Känns som en väldigt dyr resa om det bara var falsklarm. Jag vet att jag kanske är dumsnål nu, men samtidigt så blir vi ju ruinerade om det blir fler falsklarm haha! Så jag ska åka upp idag istället, det blir om cirka en timme. Det har lugnat sig nu, men jag känner ändå av det lite smått fast väldigt svagt nu.

Jag tänkte att jag skulle försöka beskriva exakt hur det är jag känner. Det är inte lätt, men varenda gång jag känner nåt sånt här i kroppen så försöker jag ju googla och leta efter svar och varenda gång inser jag att det känns inte samma i min kropp som i nån annans kropp. Så bästa sättet att leta information om olika känslor i min kropp är ju om jag själv har skrivit ner hur olika saker kändes. Jag tycker att infon i min förlossningsberättelse med Lucas är ganska bra för den fick mig ändå att inse att det här känns väldigt likt dom värkarna som jag hade timmarna innan förlossningsvärkarna körde igång. Men nu till hur jag känner nu.

Så här känner jag

Jag har mensvärk och har haft det i 4 dagar nu. Det har kommit från ingenstans (jag har inte haft det på ett bra tag) och har blivit kraftigare för varje dag. Det kommer oftast på kvällen, även om jag bara har varit hemma hela dagen så kommer det. Igår var den dagen som det var kraftigast och då började det kl 15.00 cirka 1 timme efter att jag hade promenerat ganska fort. Först kändes det som foglossning, men sen började det göra så ont att jag fick massera magen lite. Jag behövde fortfarande inte andas igenom det, men det kändes värre än vanlig växtvärk och det kändes som magen blev hård (nedre delen av magen kändes mest hård). Jag fick gå och kissa hela tiden (med 15 min mellanrum totalt 3 gånger) och det kändes som att jag inte kunde tömma blåsan helt eftersom det kom ganska mycket kiss vid varje toabesök. Hela tiden har det varit mycket rörelse i magen. Brukar det vara det samtidigt som man har förvärkar? Jag misstänker lite att jag förväxlar kraftiga fosterrörelser med sammandragningar… När magen blir sne och jag samtidigt känner kraftiga ”rörelser” inifrån så har jag tänkt att det är bebis som vänder på sig, men det kanske är sammandragningar? Jag har inget minne av hur magen kändes när jag hade förlossningsvärkar med Lucas så jag kan inte riktigt relatera till hur det ska kännas.

Jag tycker ibland att mensvärken kommer och går och ibland så håller den i sig lite för länge för att vara en värk. Jag försökte klocka igår, men när första ”värken” passerade en minut så kändes det lönlöst haha! Jag minns att mina första värkar med Lucas höll i sig så länge att det var svårt att urskilja när den började och startade, men det var bara timmar innan förlossningsvärkarna började på riktigt.

Jag har tagit en bild för jag vill visa var värken sitter.   Värken sitter under mina fingrar och strålar mot mitten och en bit upp på magen. Under mina fingrar kan jag också känna hur det spänner ihop sig samtidigt som jag får mensvärk och det var precis där som jag var tvungen att massera igår.

Det är 3 år sen som jag födde barn och även om jag kommer ihåg mycket så kommer jag inte ihåg hur värkarna kändes. Jag känner mig som en nybörjare igen haha 🙂

Just det, angående min uvi. Det var faktiskt ingen uvi, konstigt nog. Läkaren sa att det var det, men sen när odlingen kom tillbaka så var det inte det. Jag lämnade urinprov igen förra veckan och fick reda på idag att även den odlingen var negativ. Så det är förmodligen ingen uvi som orsakar detta.

Det känns bra att åka till förlossningen idag, just precis av den anledningen som Laura skrev i en kommentar på mitt inlägg igår. Om det här bara är normala förvärkar så kan jag sluta oroa mig om inte värkarna ändra karaktär. Nu har jag ju blivit rejält hispig och oroar mig kanske i onödan. Bättre att få ordentliga svar 🙂

 

6 Comments

 • A

  Har du testat boka taxi via uber-appen.Din resa skulle kosta förmodligen runt 100-lappen. Jag har alltid bokat resa men min svägerska åker uber varje gång hon ska hem från stan på natten.

 • Elin

  Jag har bf imorgon med första barnet. För en vecka sen började jag få vad iaf jag kallar för förvärkar. Det gör ont där du håller dina fingrar, och strålar neråt. De är ganska regelbundna när de kommer, när jag klockat så dyker de upp med 5-20 min mellanrum i ca 2 timmar. De håller i sig 1 min 10 SEK typ.
  Men sen kan det vara uppehåll på 5 timmar innan det börjar om igen. Väldigt frustrerande! Däremot har toppen på ”värken” blivit så stark att jag måste andas igenom den.

  Men bra att du kollar upp det!! Jag vill ju bara att det drar igång, men för dig är det ju lite tidigt

 • Pilla

  Precis så som du beskriver din mensvärk och att det blev hårt hade jag. Min mensvärk strålade även ut i ryggen. De satte alltid igång kvällstid.

  Ha ha ha nu har jag typ kommenterat varenda inlägg

  • Emma - På Smällen igen!

   Undra verkligen vad det kan vara? Barnmorskan sa till mig igår att när man har en sammandragning så blir hela livmodern hård och inte bara därnere. Men jag minns liksom inte ens att hela magen blev hård när jag hade förlossningsvärkar! Jag måste nog känna lite på magen när FL sätter igång så att jag lär mig hur det ska kännas 🙂

 • Pilla

  Min mamma säger också alltid så, att hela magen blir hård vid värkar. Tror inte att min blivit det? Borde ju kommit ihåg det med tanke på att jag födde tredje för 7 v sedan Vid sammandragning blev magen hård och spetsig, men värkarna tror jag inte att magen blev hård. Borde tänkt på det eftersom jag masserade magen vid varje värk. Eller jag vette tusan hahahaha

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.